VNAB Visie eventweek: Human Resources

dag 3 Ongemak, een bijzondere les of buitengewoon lastig?

VNAB Visie eventweek: Human Resources

Ongemakkelijke situaties, ongemakkelijke mensen. Over het algemeen proberen we die zoveel mogelijk te vermijden. Maar wat is ongemak eigenlijk en wat hebben we er aan? En wat kunnen we leren van die lastige mensen? Ongemak is een gevoel en over het algemeen iets persoonlijks. Wat de een ongemakkelijk vindt, vindt de ander wellicht vermakelijk. In deze tijden lijkt ongemak collectiever, we worden er allemaal door geraakt. Thuis, achter een beeldscherm dat af en toe hapert. Collega’s op afstand, maar wel met die lastige buurvrouw en dito bladblazer in de tuin net als jij die belangrijke call hebt…

Johan Veneman, Mind Work Productions, ging met Sarah Niekerk, Colleague Resources Manager bij Sedgwick Nederland B.V. in gesprek en op zoek naar de zin en onzin van ongemak en deelde de verschillende ongemakstypes en de strategieën die u gaan helpen de komende ongemakkelijke, natte en donkere dagen door te komen.

Johan Veneman is directeur en medeoprichter van Mind Work Productions, the Change Agency. Twee jaar geleden begon hij met het ongemak-project, waarin hij verschillende opinieleiders, businessleaders en deskundigen sprak over het thema ongemak. Van Sven Kockelmann, Vjeze Fur, Damiaan Denys, Dick Berlijn tot Thierry Van Lancker. Van deze gesprekken zijn podcasts gemaakt en Johan hoopt begin volgend jaar zijn boek ‘Ongemak dient de mens’ af te ronden. Hij woont met zijn gezin in Amsterdam, heeft buren met een bladblazer en houdt erg van zoute rijtjes. 

Zoeken binnen VNAB