VNAB verwelkomt: QBE Europe Nederland

VNAB verwelkomt: QBE Europe Nederland

Ontmoeten & verbinden, één van de strategische pijlers van de VNAB. Als middelpunt van de zakelijke verzekeringsmarkt faciliteert de VNAB het ontmoeten van branchegenoten en het leggen van nieuwe contacten. In de rubriek ‘VNAB verwelkomt’ stellen nieuwe makelaars- en verzekeraarsleden zich graag aan u voor. Aan het woord in deze editie: Ijaz Chishti, Market Manager Netherlands en Sebastiaan Lambalk, General Manager Netherlands (a.i.) bij QBE Europe Nederland.

Wat maakt QBE Europe Nederland uniek?

QBE is een van 's werelds toonaangevende verzekeraars en herverzekeraars, met het internationale hoofdkantoor in Australië. In Europa zijn we nu, inclusief Nederland, actief in acht landen en gespecialiseerd in (groot)zakelijke verzekeringen. We worden gekend om onze flexibiliteit en bereidheid om oplossingen te vinden voor zelfs de meest complexe zaken. Onze mensen, die lokaal opereren en mandaat hebben, maken dit mogelijk met hun kennis en expertise van onze producten en segmenten waarin wij opereren.

Waarom hebben jullie gekozen voor het VNAB lidmaatschap?

De VNAB is het zakelijke verzekeringsinstituut van Nederland. QBE wil hier graag onderdeel van uitmaken om samen met partners optimale verzekeringsoplossingen te kunnen bieden aan haar klanten. Het VNAB ecosysteem is uniek in Europa en maakt het mogelijk eenvoudig gebruik te maken van marktstandaarden en efficiënte ICT systemen die breed in de grootzakelijke verzekeringsmarkt gebruikt worden. Ook de rol die de VNAB als brancheorganisatie vervult om mensen te verbinden en kennis te delen, sluit goed aan bij het denken en doen van QBE.

Wat is de grootste uitdaging voor de branche? Of welke ontwikkeling biedt grote kansen voor de branche?

Relevant blijven als sector is de grootste uitdaging en kans tegelijk. Dan gaat het er echt om dat we samen met alle partijen in de keten in staat zijn om als risicopartner op te treden in plaats van enkel puur financiële dekking te bieden. In deze transitie gaat het met name ook over preventie, kennis delen en services. Dit sluit tevens aan bij de visie die QBE wereldwijd onlangs heeft uitgerold: ‘to be the most consistent and innovative risk partner’.

Naar welk VNAB event kijken jullie het meeste uit?

De VNAB beursborrels zijn super om ons gezicht te laten zien en connecties te leggen. Ook de Lunch & Learn sessies en het Holland Insurance House (FERMA) zijn gezellige en interessante events waar we erg naar uitkijken. Als we iets verder in onze branche uitbouw, staan zullen we ook kijken hoe we inhoudelijk waarde kunnen toevoegen aan dit soort events.

 

Zoeken binnen VNAB