VNAB verwelkomt: Barbon

VNAB verwelkomt: Barbon

Ontmoeten & verbinden, één van de strategische pijlers van de VNAB. Als middelpunt van de zakelijke verzekeringsmarkt faciliteert de VNAB het ontmoeten van branchegenoten en het leggen van nieuwe contacten. In de rubriek ‘VNAB verwelkomt’ stellen nieuwe makelaars- en verzekeraarsleden zich graag aan u voor. 

 

De Graaf Verzekeringsconsultancy B.V. (DGV) zet een belangrijke stap in de zakelijke verzekeringsmarkt met de lancering van Barbon Insurance Brokers. 

Met deze nieuwe assurantiemakelaar wil DGV haar dienstverlening uitbreiden met een innovatieve aanpak die tegemoet komt aan de specifieke wensen van de relaties in de door haar gekozen zakelijke marktsegmenten. Deze assurantiemakelaar verbindt innovatie en expertise, om aan de specifieke behoeften van de markt te voldoen.

 

Barbon

“Barbon komt voort uit een directe vraag van onze relaties. Zij uitten de behoefte om, na een zorgvuldig begeleide (Europese) aanbestedingsprocedure, hun polissen door ons te laten opstellen. Luisterend naar deze feedback heeft DGV een belangrijke stap gezet door een  aparte entiteit op te richten en een beursaansluiting (VNAB) aan te vragen. Daarmee kan Barbon als registerassurantiemakelaar fungeren, in lijn met de wensen van onze relaties” aldus Onno de Graaf, directeur DGV.

 

Onafhankelijk

Barbon opereert volledig onafhankelijk van DGV en heeft vanuit haar eigen kantoor in Amsterdam een zelfstandige operatie met een team van professionals. In dit team speelt Imco Struiksma een belangrijke rol. Met zijn jarenlange staat van dienst bij een vooraanstaande beursmakelaar, brengt hij een schat aan kennis en ervaring mee.

 

Eerbetoon 

De keuze voor de naam 'Barbon' is een eerbetoon aan Nicolas Barbon, een pionier die na de verwoestende brand van Londen in 1666 met ‘The Fire Office’ de eerste brandverzekeraar van Engeland oprichtte. Zijn innovatieve, data-gedreven aanpak én ondernemerschap vormen de inspiratie voor de werkwijze van Barbon.

 

Innovatieve aanpak 

Barbon maakt gebruik van een geavanceerd, modern verzekeringsplatform, losstaand van DGV. Dit biedt Barbon de unieke mogelijkheid om (historische-) data op objectniveau vast te leggen en het digitaal te delen. Daarnaast gaat Barbon gebruik maken van alle digitale mogelijkheden van het VNAB, om optimaal samen te werken met de VNAB-leden.

 

Zoeken binnen VNAB