e-ABS | Vernieuwing bijna klaar

e-ABS | Vernieuwing bijna klaar

Het bestuur is in 2021 akkoord gegaan met de vernieuwing van de voorkant van e-ABS en sinds eind 2021 wordt er hard gewerkt om alle e-ABS schermen en wizards opnieuw te bouwen en te testen. Het einde van dit traject komt in zicht. Naar verwachting wordt in het tweede kwartaal van 2024 Release 8.0 opgeleverd. De voorkant van e-ABS is dan compleet vernieuwd. 

Waarom is deze vernieuwing nodig?
De technologie van de huidige front-end (voorkant) van e-ABS dateert uit 2006 en is verouderd. 
Hierdoor zijn er beperkingen in de mogelijkheden, duren ontwikkelingen langer, is het systeem niet compatible met hardware zoals tablets en telefoons, wordt het gebruik steeds duurder en zijn er mogelijke beschikbaarheids- en veiligheidsrisico’s in de toekomst. Redenen genoeg dus om te vernieuwen.

Wat biedt e-ABS 8.0?
e-ABS 8.0 is met nieuwe techniek gemaakt (Vue 3) en biedt daarmee meer flexibiliteit en mogelijkheden. Daarnaast kan het geautomatiseerd testen geoptimaliseerd worden (waardoor het ontwikkelproces voor nieuwe functionaliteiten versneld kan worden), heeft het een betere en snellere integratie met de back-end (achterkant) van e-ABS en zijn er uitgebreidere security-mogelijkheden.

Wat merkt je ervan?
In principe werkt alles zoals voorheen (of beter!), alleen ziet het er nu anders uit. Hier en daar zijn verouderde (niet gebruikte) functionaliteiten of acties verwijderd, maar verder zal alles op de plek staan waar je het gewend bent. Waar mogelijk is het gebruiksgemak verbeterd (niet meer scrollen door lange schermen, ‘Enter-toets’ gebruiken om te zoeken, etc.).

Hieronder als eerste een ‘simpel’ voorbeeld, het inlogscherm zoals het nu is en zoals het wordt in 8.0 (exact dezelfde velden en acties, andere weergave). 
 

4758

Voorbeeld 2: de thread in een schadedossier.

4759

De komende maanden zal er nog volop worden getest. Er volgt meer informatie, zodra de oplevering van 8.0 in het zicht komt. 

Zoeken binnen VNAB