1382

Onze steeds meer verbonden en geglobaliseerde samenleving brengt risico’s met zich mee die complexer en onvoorspelbaarder zijn. Zo zien we een steeds meer door data, digitalisering en AI gedreven toekomst. Deze ontwikkelingen binnen de coassurantiemarkt vereisen een doorlopend aanbod van kennisactualisatie en kennisborging. De VNAB richt zich daarom op het ontwikkelen van kennis en talent, zowel nu als in de toekomst. De samenwerking met de wetenschap en het onderwijs speelt hierbij een belangrijke rol. Om deze samenwerking verder uit te breiden, heeft de VNAB zich als corporate member verbonden aan het Erasmus Centre for Data Analytics (ECDA). Hiermee slaan de VNAB en ECDA de handen ineen om de weg naar data, digitalisering en de snel opkomende mogelijkheden van AI voor VNAB leden toegankelijker en toepassingsgerichter te maken.

Voorbereiden op een impactvolle digitale toekomst

Het doel van het Erasmus Centre for Data Analytics (ECDA) is om de Erasmus Universiteit Rotterdam en de publieke en private partnerorganisaties te faciliteren bij het voorbereiden op een door data, digitalisering en artificial intelligence gedreven toekomst. Een hands-on en toepassingsgerichte aanpak en het centraal stellen van de mens zijn daarin cruciaal. ECDA ziet de sociale impact van digitale innovatie ook als stuwende kracht voor een duurzame wereld. In hun activiteiten richten zij zich zowel op het voorbereiden van studenten voor een impactvolle digitale toekomst, alsook het helpen van talent en medewerkers van partnerorganisaties zoals de VNAB en haar leden. 

ECDA heeft een divers netwerk van stakeholders vanuit de private en publieke sector, andere kennisinstellingen en netwerkorganisaties in de regio, tech bedrijven en startups en vele studentenorganisaties. Het fundament ligt in het brede scala aan academici afkomstig van acht faculteiten, die zorg dragen voor de expertise binnen de ruim 25 expert practices. De kracht ligt in het verbinden van al deze groepen in de grotere community en het zoeken naar nieuwe dwarsverbanden. Andere corporate members zijn bijvoorbeeld Philips, Coolblue, Snowflake en Port of Rotterdam. Benieuwd naar alle ECDA partnerships, neem dan eens een kijkje op deze pagina.

Inspiratie opdoen, kennis delen en in contact met talent

De VNAB en ECDA hebben de handen ineengeslagen om de weg naar data, digitalisering en AI voor VNAB leden toegankelijker en toepassingsgerichter te maken. De samenwerking tussen de VNAB en ECDA richt zich op de volgende elementen:

  • Inspiratie en inzicht opdoen over de huidige ontwikkelingen en best practices via events. Bijvoorbeeld tijdens het VNAB college of het bijwonen van door ECDA georganiseerde events zoals ECDA insight sessies en het jaarlijkse Erasmus Data Summit.
  • In contact komen met een groot netwerk van studenten aan de EUR tijdens bijvoorbeeld career events en het promoten van de carrièremogelijkheden binnen de coassurantiemarkt.

Daarnaast kunnen VNAB leden kosteloos als affiliate partner ook zelf kennismaken met ECDA. Dit biedt aanvullende mogelijkheden op het gebied van kennis en talent: 
 

  • Gericht als VNAB lid met een eigen challenge aan de slag te gaan in samenwerking met een groep studenten of het faciliteren van een master thesis project.
  • Korting van 10% op deelname aan alle Executive Leadership programma’s aangeboden door Rotterdam School of Management, Erasmus University.
  • In contact komen met een groot netwerk van studenten door het plaatsen van vacatures in het RSM Career Centre Portal.

De VNAB en ECDA zien het als grote waarde en een logische stap om de communities van beide organisaties aan elkaar te verbinden en vertrouwen erop dat hier nog meer dynamiek en momentum voor digitalisering uit voortkomt voor alle betrokken partijen.

Stay tuned

Binnenkort ontvangen VNAB leden meer informatie over de invulling en mogelijkheden van de samenwerking zoals uitnodigingen voor het VNAB college en het Erasmus Data Summit die beide in april van dit jaar worden georganiseerd. Het Erasmus Data Summit staat gepland op 25 april vanaf 13.30 uur en staat in het teken van generative AI & Immersive Technology. Voor VNAB leden stelt ECDA 30 kaarten beschikbaar.

Zoeken binnen VNAB