Boeiende onderwerpen tijdens VNAB Visie eventweek

Human Resources

Boeiende onderwerpen tijdens VNAB Visie eventweek

De week van 5 t/m 9 oktober stond in het teken van de VNAB Visie eventweek: Human Resources. Een week lang elke dag een online sessie of podcast naar aanleiding van het verschijnen van de VNAB Visie: Human Resources. Interessante en afwisselende onderwerpen rondom het thema HR kwamen er gedurende de week aan bod. Hieronder een overzicht van de onderwerpen van deze week en ook een korte terugblik in de vorm van een compilatievideo. 

Dag 1: Focus op Talent of op Team?
Hoe kunt u met focus op de individuele ontwikkeling de beste teamprestaties behalen? Mary Kok - Willemsen nam de deelnemers tijdens de eerste online sessie hierin mee aan de hand van voorbeelden uit de voetbalwereld. De ontwikkeling van amateur naar rolmodel, het Oranje Leeuwinnensprookje in 10 jaar.

Dag 2: Juridische vraagstukken in coronatijd
Wie is verantwoordelijk voor de inrichting van de thuiswerkplek, wel of niet op kantoor werken, doorbetalen van de reiskostenvergoeding? Dit zijn kwesties waar veel organisaties mee worstelen in deze coronatijd. Jessica Dietz en Lisa Klumperink, arbeidsrechtadvocaten van Kennedy Van der Laan bespraken de juridische mogelijkheden op deze vragen. Een interessante kennissessie onder leiding van Rutger de Wal, HR Manager Benelux bij Chubb European Group SE.

Dag 3: Ongemak, een bijzondere les of buitengewoon lastig?
Ongemakkelijke situaties, ongemakkelijke mensen. Over het algemeen proberen we die zoveel mogelijk te vermijden. Maar wat is ongemak eigenlijk en wat hebben we er aan? En wat kunnen we leren van die lastige mensen? Ongemak is een gevoel en over het algemeen iets persoonlijks. Wat de een ongemakkelijk vindt, vindt de ander wellicht vermakelijk. In deze tijden lijkt ongemak collectiever, we worden er allemaal door geraakt. Thuis, achter een beeldscherm dat af en toe hapert. Op dag drie ging Johan Veneman, Mind Work Productions, met Sarah Niekerk, Colleague Resources Manager bij Sedgwick Nederland B.V. in gesprek en op zoek naar de zin en onzin van ongemak en deelde de verschillende ongemakstypes en de strategie├źn die gaan helpen de komende ongemakkelijke, natte en donkere dagen door te komen.

Dag 4: Werkgeluk en energie op de werkvloer
De brandstof voor werkgeluk is energie in professionals, in teams en in de organisatie. Hoe stimuleer je deze energie en zorg je dat jouw organisatie werkgeluk gaat omarmen als nieuwe strategie voor succes? Arjen Banach liet in deze online webinar zien dat het anders kan, inspireerde hoe dat moet en motiveerde om het morgen ook echt in de praktijk te brengen. Humor, prikkelende vragen en eyeopeners voerden de boventoon.

Dag 5: Employee Experience (podcast)
Marketeers zijn al jaren bezig met hun customer journeys. Bij Communicatie en HR staat de Employee Journey nog in de kinderschoenen. Hoog tijd om daar verandering in te brengen, want de schaarste op de arbeidsmarkt neemt toe. Millennial of niet, medewerkers kiezen voor een organisatie die aansluit bij hun eigen identiteit, purpose, wensen en behoeften. Om te overleven als organisatie is aandacht voor de optimale Employee Journey essentieel. Daarmee kiezen de juiste talenten voor jouw organisatie, dragen medewerkers gepassioneerd bij aan succes en zijn en blijven oud-medewerkers ambassadeur. Wenda Bolink neemt u tijdens deze podcast mee in de Employee Journey.

Wij zijn blij om u in deze tijd in zulke grote getalen online te kunnen verwelkomen bij onze events. Benieuwd wat er nog meer op het programma staat? Raadpleeg dan onze online agenda.

Compilatievideo VNAB Visie eventweek: Human resources

Zoeken binnen VNAB