Maatschappelijk Verantwoord Ontmoeten

Maatschappelijk Verantwoord Ontmoeten

No show en last minute afmelden, deelnemers staan er vaak niet bij stil, maar voor organisatoren is het aan de orde van de dag. Een terugkerende uitdaging bij onze evenementen waarin een stijgende lijn te zien is. Aanmeldingen stromen binnen en niet alleen de VNAB, maar ook sprekers en sponsoren verheugen zich op volle zalen. Toch blijft een steeds groter deel van de stoelen leeg. Natuurlijk vinden wij het jammer om deelnemers niet te kunnen ontvangen, maar no show en last minute afmeldingen resulteren ook in verschillende vormen van verspilling. De VNAB roept daarom haar leden en partners op om elkaar meer maatschappelijk verantwoord te ontmoeten.

Een stijgende lijn

Het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum is de basis voor ontmoeten en verbinden binnen de VNAB. Het middelpunt van de zakelijke verzekeringsmarkt waar professionals het gesprek aangaan, samenwerken en kennis delen. De VNAB events zijn in de afgelopen jaren in frequentie en opkomst sterk toegenomen. Onze leden percipiëren de events als zeer waardevol. Jaarlijks passeren events als de nieuwjaarsreceptie, Lunch & Learns, Beursborrels en nog veel meer de revue. Echter zien wij helaas ook dat het no show percentage en last minute afmeldingen toeneemt. Sommige events kennen een no show percentage van maar liefst 39%. 

Maatschappelijk Verantwoord Ontmoeten

De VNAB acht het van belang om op deze trend te reageren en meer bewustwording te creëren. Een belangrijk onderdeel van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, ook wel Maatschappelijk Verantwoord Ontmoeten genoemd. De verantwoordelijkheid hiervan ligt zowel bij de VNAB als bij de deelnemers.

Impact van no show en last-minute afmelden
No show heeft op allerlei manieren invloed op een evenement. Het met zorg bereide eten moet worden weggegooid, materialen belanden ongebruikt in de afvalbak, effectiviteit van het programma neemt af en er ontstaat teleurstelling bij organisatoren, sprekers en sponsoren. Maar niet alleen no show is hierop van invloed. Ook een last minute afmelding heeft eenzelfde invloed. Iets waar deelnemers zich niet altijd bewust van zijn.

VNAB komt in actie, u ook?

De VNAB scherpt de komende periode haar no show aanpak verder aan. Naast rekening houden met het toegenomen no show percentage voor voedsel en materiaal, worden meer aspecten onder de loep genomen. Zo wordt ook het afmeldproces gebruiksvriendelijker gemaakt en ontvangen deelnemers eerder een herinnering van hun aanmelding. Op die manier krijgen deelnemers meer tijd om een eventuele afmelding tijdig door te geven. Natuurlijk zijn no show en last minute afmeldingen niet geheel te voorkomen. Een onverwachts ingelaste vergadering, file of of privéomstandigheden, situaties die iedereen kent en waar de VNAB natuurlijk ook alle begrip voor heeft. Desondanks roept de VNAB haar leden en partners op om eventuele afmeldingen direct aan ons door te geven. Samen kunnen we verspilling minimaliseren en elkaar maatschappelijk verantwoord blijven ontmoeten. Wij kijken ernaar uit u te ontmoeten tijdens onze aankomende events.

Zoeken binnen VNAB