Jelmer Murrer (HDI), winnaar VNAB young talent award 2023

Jelmer Murrer (HDI), winnaar VNAB young talent award 2023

Samen willen we – in de coassurantiemarkt – bewuste keuzes maken om een duurzamere en veerkrachtigere toekomst te waarborgen. De VNAB reikte daarom gisteren haar tweede young talent award uit; dé award voor young professionals binnen de coassurantiemarkt die met een vernieuwende aanpak indrukwekkende resultaten hebben geboekt. Felicitaties aan Jelmer Murrer (HDI) met het winnen van de VNAB young talent award 2023! Zijn pitch was inspirerend en benadrukte de noodzaak van samenwerking in de coassurantiemarkt om nieuwe risico’s, als gevolg van o.a. de energietransitie en klimaatverandering, te blijven verzekeren én hierbij als markt vooruitstrevend te zijn.

Lef

Lef was één van de criteria waar de jury tijdens het young talent award traject op heeft gelet. En dat hebben de finalisten zeker getoond. Ook Siebe van Aalderen (Raetsheren) en Stephanie Verhaar (Chubb) stonden gedreven op het podium met een betoog voor een meer proactieve aanpak van de markt bij het zoeken naar verzekeringsoplossingen. De finalisten noemden voornamelijk nieuwe risico’s waar weinig data over beschikbaar is: “Ondanks dat we de data nog niet hebben, moeten we verzekeringspolissen voor bijvoorbeeld zonnepanelen durven bieden. Samen moeten we gaan denken in oplossingen om nieuwe risico’s gezamenlijk te financieren.”
 

Vroeg stadium

Een ander belangrijk punt dat werd gemaakt, is om in een vroeg stadium aan tafel te zitten bij klanten en tijdig mee te denken en te adviseren over risicoafdekking, preventie en veiligheid. Zowel met andere verzekeraars en makelaars, technische experts buiten de branche en de overheid. Omarm daarbij data en AI en pas dit toe.

Ambassadeurs

Jelmer, Siebe en Stephanie zijn echte ambassadeurs voor de branche. Van gastlessen op hogescholen, buddy zijn voor nieuwe young professionals in de branche en promotie tijdens banenmarkten. Met passie vertellen zij hun coassurantiemarkt verhaal om bij te dragen aan oplossingen voor de krappe arbeidsmarkt en vergrijzing in de sector. Belangrijk hierbij: “Stop met het zeggen dat werken in de verzekeringsbranche echt niet saai is....”

Laten we samen blijven streven naar innovatie en vooruitgang in de coassurantiemarkt! Nomineert u volgend jaar daarom ook weer jong talent?

Dit event wordt gesponsord door:

Aftermovie VNAB Young Talent Award

Zoeken binnen VNAB