Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.

Opfrissessies

In de afgelopen jaren zijn de VNAB ICT-systemen flink uitgebreid. De VNAB merkt dat niet alle leden en gebruikers op de hoogte zijn van de mogelijkheden in de diverse systemen. Daarom organiseren wij online opfrissessies om de kennis te vergroten. De opfrissessies vinden twee keer per jaar plaats (per systeem) van 14.00-15.00 uur.

Voor wie?

Deze sessies zijn bedoeld voor gebruikers die al werken met de ICT-systemen.

MIS

Het MIS (Management Informatie Systeem) bestaat sinds 2014 en is ontwikkeld om rapportages en gegevens uit e-ABS ter beschikking te stellen aan VNAB leden voor operationele management informatie met betrekking tot sturing en analyses. Sinds mei 2020 is er ook Sanctiepl@tform data beschikbaar in MIS. Via een presentatie en demonstratie in een testomgeving worden de deelnemers meegenomen langs verschillende onderwerpen, zoals:

  • Wat zie ik in welk rapport?
  • Hoe kan ik inregelen dat ik een rapport wekelijks ontvang?
  • Welke zoekschermen zijn er?
  • Wat kan ik zien in een pooloverzicht?
  • Hoe kan ik monitoren welke onderzoeken er gaan verlopen of welke possible hits nog beoordeeld moeten worden?

e-ABS

e-ABS bestaat sinds 2008 en wordt gebruikt door makelaars, verzekeraars en experts om onderling te communiceren en gegevens uit te wisselen over polissen, schades en boekingen. In de loop van de jaren zijn er veel aanpassingen geweest en zijn er veel nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Bepaalde sessies zullen specifiek naar aanleiding zijn van de oplevering van een release, waarbij de opgeleverde functionaliteit zal worden toegelicht. Andere sessies kunnen wat algemener zijn.

Sanctiepl@tform

In 2016 is het Sanctiepl@tform gelanceerd. Met dit online platform kan de verzekeringsmarkt snel en kostenefficiënt aan de Sanctiewet- en regelgeving voldoen. Ook hier geldt dat in de loop van de jaren veel aanpassingen zijn gedaan, er steeds nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd of het systeem wordt aangepast aan nieuwe regelgeving (zoals recent de toevoeging van de UK sanctielijst). De sessies zullen over het algemeen ingaan op de functionaliteiten die zijn opgeleverd bij de laatste release.

Aanmelden

Onderaan deze pagina vindt u alle aankomende bijeenkomsten. U kunt zich binnenkort aanmelden.
Aankomende sessies
    Christine Paauw-van der GraafFunctioneel beheerder+31 (0)10 253 20 05eabs@vnab.nlLinkedIn
    Christy van BurenFunctioneel beheerder+31 (0)10 253 20 05eabs@vnab.nlLinkedInVoor vragen over sancties, stuur een bericht naar sanctie@vnab.nl