Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.
"Een geavanceerd ICT-systeem waarmee snel en efficiënt gegevens uitgewisseld kunnen worden"

e-ABS

Om financieel-economische redenen werd in 2004 besloten beide beursvloeren, zowel in Amsterdam als in Rotterdam, te sluiten. Zo kwam na ruim 400 jaar een einde aan de fysieke assurantiebeurzen in Nederland. Langzaam ontwikkelde zich een digitaal, virtueel systeem; het elektronische assurantie beurssysteem (e-ABS). Nadat eerder e-ABS voor Claims operationeel werd, volgden later ook de modules Placement (2010) en Clearing (2011).

Wat is e-ABS?

e-ABS is een geavanceerd ICT-systeem waarmee makelaars, verzekeraars en expertisebureaus digitaal - en dus snel en efficiënt - onderling gegevens kunnen uitwisselen. Met e-ABS wisselt men gegevens uit over offertes en polissen, schades en financiële verwerking. Met het systeem kan op twee manieren worden gewerkt: met een internet browser en door koppeling met interne systemen middels webservices. Door gebruik te maken van deze webservices kan worden volstaan met eenmalige invoer, waardoor de meeste efficiency voordelen kunnen worden bereikt.

Modules 
e-ABS bestaat uit drie modules die aan elkaar zijn gekoppeld. U hoeft de data daardoor maar een keer in te voeren. Door de samenwerking en gegevensuitwisseling vanuit één systeem kunt u efficiënt(er) werken. Zo realiseert u aanzienlijke kosten- en efficiencyvoordelen. Via onderstaande links is voor leden meer informatie terug te vinden over de verschillende modules.

Placement (polissen); 
Claims (schades); 
Clearing (financiële verwerking)


Aansluiting op e-ABS

Indien u meer wilt weten over e-ABS of benieuwd bent naar de verschillende lidmaatschapsmogelijkheden kunt u contact opnemen met de VNAB.

e-ABS Next

Medio 2013 zijn de mogelijkheden onderzocht voor de toekomstige ontwikkeling van e-ABS. Op basis hiervan is in 2014 gestart met de ontwikkeling van e-ABS Next. Vastgesteld is dat voor de ontwikkeling van e-ABS Next het huidige e-ABS systeem een goede basis vormt om op door te bouwen. Lees meer

Endhoven, drs. Th. (Theo) vanManager ICT-systemen+31 (0)10 253 20 02+31 (0)6 532 447 01t.vanendhoven@vnab.nlLinkedIn
Voordelen e-ABS
  • Eenmalige invoer gegevens
  • Gestandaardiseerde vastlegging gegevens
  • Meer tijd voor persoonlijk contact
  • 'Alles in één dossier'
  • Grotere transparantie en overzicht'
  • Aanzienlijke kostenvoordelen en efficiency