Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.

Match InSurance

Wat is Match InSurance?

Young professionals met een beginnende carrière in de coassurantiemarkt worden gedurende acht maanden gekoppeld aan senior professionals uit de markt. In deze periode komen de koppels in verschillende settings bij elkaar om kennis uit te wisselen, ervaringen te delen en een breder netwerk op te bouwen. Een ideale manier voor young professionals om zich op persoonlijk vlak verder te ontwikkelen en hun netwerk te vergroten, daarnaast doen seniors inspiratie op van de jongeren.

Waarom deelnemen als mentor of mentee

  • Persoonlijke en loopbaanontwikkeling
  • Uitbreiding van jouw netwerk
  • Een luisterend oor, gedegen adviezen en een klankboord van een senior buiten jouw eigen organisatie
  • Periodieke meetings met andere mentees en mentoren

Hoe ziet het programma eruit?

Young en senior professionals van verschillende type leden worden aan elkaar gekoppeld. Zo krijgen beiden een brede kijk op de verschillende facetten van de coassurantiemarkt. Mentoren helpen met hun kennis en ervaring de mentees met het bereiken van hun ontwikkelings- en carrièredoelen. Denk hierbij aan presenteren, netwerken, zichtbaarheid vergroten en leren structureren. Het programma start op woensdag 24 mei met een kick-off bijeenkomst. Gedurende acht maanden volgen persoonlijke ontmoetingen, een tussentijdse inspiratiesessie en gezamenlijke (netwerk)bijeenkomsten.

Informatie voor mentees

  • Werkzaam bij een VNAB-lid
  • Tussen de 1 à 5 jaar werkzaam (binnen de coassurantie)
  • Maximaal 30 jaar oud
  • Gemiddeld 1 à 2 keer per maand beschikbaar voor gesprekken en bijeenkomsten
  • Verantwoordelijk voor het nemen van eigen initiatief richting de mentor t.b.v. je persoonlijke ontwikkeling

Ervaringen oud-mentee en oud-mentor

“Een leerzaam en vooral leuk programma waarin ik mooie contacten heb opgedaan. Mijn mentor was een goede match aangezien zij een hele mooie en interessante loopbaan heeft. Door over haar ervaringen te vertellen, heb ik nieuwe dingen geleerd die ik nu al in de praktijk breng en en ook zal meenemen in de toekomst.” 
Laurien Groenendijk - Marine Surveyor (Crawford & Company)

"Ik heb meegedaan met het Match Insurance programma om anderen iets mee te kunnen geven en er zelf ook wat van op te steken – dat is gelukt en heb het programma als laagdrempelig en leerzaam ervaren, met meer dan voldoende ruimte voor eigen inbreng en een persoonlijke touch!" 
Johannes Marinus - COO (Sedgwick)