Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.

Introducties Coassurantie

De VNAB biedt nieuwkomers in de markt de Introductie Coassurantie aan. Er bestaan drie verschillende edities voor de branches: aansprakelijkheid, brand en transport. Tijdens deze Introducties maak je kennis met de markt, de betrokken partijen, hun verantwoordelijkheden, doelstellingen en de onderlinge verhoudingen. Daarnaast vergroot je ook je netwerk.

De drie edities starten jaarlijks in het eerste kwartaal en duren ongeveer 5 maanden. Het programma bestaat uit zeven middagen en een afsluitende bijeenkomst. De middagen worden verzorgd door leden van de VNAB en vinden bij hen op locatie plaats. De eerste en laatste bijeenkomst zijn voor alle edities tegelijkertijd, worden verzorgd door de VNAB en vinden plaats in het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum. Tijdens elke bijeenkomst wordt er gewerkt aan een overkoepelende casus.

Voor wie?

De introducties zijn bedoeld voor nieuwe medewerkers die net werkzaam zijn in de zakelijke verzekeringsmarkt binnen één van de drie genoemde branches.

Ervaringen oud-deelnemers

“Met veel plezier heb ik de eerste editie van de Introductie Coassurantie Aansprakelijkheid gevolgd. Ik zat in een enthousiaste groep, met deelnemers uit verschillende hoeken van de verzekeringswereld. Via alle sprekers, de inhoudelijke casus én de deelnemers hebben wij een kijkje in elkaars keuken kunnen nemen. Interessant en leuk om te zien wat alle partijen binnen de branche verbindt!” 
Evelien Boonzaaijer - Advocaat (Dirkzwager legal & tax)


"De eerste bijeenkomst van de Introductie Coassurantie Brand vond plaats toen ik een maand bij Concordia de Keizer werkte. In zeven weken hebben we het hele proces van de totstandkoming van een co-assurantie polis doorlopen inclusief de gevolgen van een schade en een mogelijke rechtszaak. Elke bijeenkomst kregen we opdrachten die ervoor zorgen dat je mee denkt en je verplaatst in de mensen met wie je normaal gesproken zaken doet. Het is een aanrader voor iedere starter in de markt! Met mijn maand ervaring in de co-assurantie markt kwam de cursus als geroepen en heb ik in korte tijd erg veel kennis opgedaan, veel mensen ontmoet en mijn netwerk opgebouwd.
Sophie den Breejen - Specialist Brand (Concordia de Keizer)


"In januari 2019 startte ik met de cursus Introductie Coassurantie Transport, ik was op dat moment precies één jaar werkzaam in de verzekeringswereld. Met enige kennis van de branche en de gebruiken begon ik aan de cursus, niet wetende wat ik kon verwachten. Met een diverse club bestaande uit verzekeraars, makelaars en experts trapten wij af met een sessie over Lloyd’s of London (een persoonlijk favoriet onderwerp van mij). Iedereen bezit wel enige kennis over de “traditionele partijen” zoals makelaars en verzekeraars, maar hier stopt de cursus niet. Vooral de sessies over de herverzekeraar en de insurancemanager vond ik van toegevoegde waarde. Deze partijen zijn wellicht niet de partijen waar starters in de branche vaak mee in aanraking komen, maar deze partijen zijn net zo interessant en waardevol als de traditionele partijen. Ik heb in ieder geval geleerd dat er veel meer carrièremogelijkheden bestaan naast het werken bij een verzekeraar of een makelaar. Doordat de sessies interactief waren, was je continu bezig met de stof. Tijdens onze laatste sessie bij van een advocaat mochten de deelnemers zelf gaan pleiten. Daarnaast was er ook een doorlopende interactieve casus die tijdens enkele sessies behandeld werd. Het netwerkaspect en de diversiteit aan onderwerpen maken dit de ideale cursus voor starters (maar ook voor gevorderden) in de prachtige wereld van (transport)verzekeringen."
Soner Calim - Schadebehandelaar Transport (Allianz Nederland Corporate)
Aankomende bijeenkomsten Introducties Coassurantie