Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.

Introducties Coassurantie

De VNAB biedt nieuwkomers in de markt de Introductie Coassurantie aan. Er bestaan drie verschillende edities voor de branches: aansprakelijkheid, brand en transport. Tijdens deze Introducties maak je kennis met de markt, de betrokken partijen, hun verantwoordelijkheden, doelstellingen en de onderlinge verhoudingen. Daarnaast vergroot je ook je netwerk.

De drie edities starten jaarlijks in het eerste kwartaal en duren ongeveer 5 maanden. Het programma bestaat uit vijf cursusdagen en deze worden verzorgd door leden van de VNAB en vinden bij hen op locatie plaats. De eerste en laatste bijeenkomst zijn voor alle edities tegelijkertijd, worden verzorgd door de VNAB en vinden plaats in het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum. Tijdens elke bijeenkomst wordt er gewerkt aan een overkoepelende casus.

Voor wie?

De introducties zijn bedoeld voor nieuwe medewerkers die net werkzaam zijn in de zakelijke verzekeringsmarkt binnen één van de drie genoemde branches.

Ervaringen oud-deelnemers

“De Introductie Coassurantie Aansprakelijkheid ging door de coronamaatregelen van start vanaf onze schermen. Door de enthousiaste sprekers waren de sessies interessant en interactief. Je leert veel over welke functie de sprekers uitoefenen en wat daar allemaal bij komt kijken. De cursus gaf je op die manier een goed beeld van welke schakels er in de keten zitten en hoe zich die tot elkaar verhouden. Nog beter werd het toen de sessies weer in fysieke vorm konden plaatsvinden. Ik vond het heel leuk om andere branchegenoten te leren kennen op zo’n laagdrempelige manier. Je kunt zo beginnen met het opbouwen van een netwerk. Dat bleek ook direct in de praktijk, want even later kwamen we elkaar weer tegen op een Young InSurance evenement! Hoe leuk is het dan dat je al wat gezichten kent? Al met al is deze cursus echt van toegevoegde waarde voor de starter in de coassurantie markt!” 
Marloes Horstman - Advocaat (JPR Advocaten)

"Begin 2022 heb ik, na ruim 20 jaar actief te zijn geweest als accountmanager, de overstap gemaakt naar inkoop. Ondanks de ruime ervaring op verzekeringsvlak heb ik er bewust voor gekozen me in te schrijven voor de introductie Coassurantie Brand aangezien mijn kennis van de coassurantiemarkt nog beperkt was. Deze Introductie is mij zeer goed bevallen. De eerste twee bijeenkomsten waren nog digitaal in verband met de pandemie. Vanaf de derde bijeenkomst was fysiek samenkomen weer mogelijk. Voor het netwerken was dit een enorme opsteker aangezien dit face to face het beste tot zijn recht komt. We werden ingedeeld in studiegroepen bestaande uit een mix van de verschillende disciplines. Met dit vaste groepje bereid je huiswerkopdrachten voor en doe je eventuele breakout-sessies tijdens de bijeenkomsten. Hierdoor leer je je mededeelnemers goed kennen en weet je elkaar vanuit je professionele rol ook goed te vinden, en is de drempel om de telefoon te pakken erg laag. Ook de afsluitende lunch na iedere bijeenkomst is erg prettig om nog even na te praten met de deelnemers en sprekers en nieuwe mensen te ontmoeten. De bijeenkomst inzake inspecties vond ik erg boeiend. Hier werd ingegeaan op zeer actuele ontwikkelingen in de markt zoals recycling & waste, zonnepanelen en lithium-ion. Zeer praktijkgericht en direct toepasbaar in je werk. Tot slot kan ik een ieder deze Introductie van harte aanbevelen wanneer je je netwerk binnen de coassurantiemarkt fors wilt uitbreiden en veel kennis op wilt doen van de markt en marktpartijen.
Jaap van der Wagen - Sluiter Brand (Rabo Assurantie Makelaardij)


"Sinds 1 januari 2022 ben ik werkzaam bij Nationale-Nederlanden als underwriter marine co-assurantie. Nog in diezelfde maand heb ik me aangemeld voor de Introductie Coassurantie Transport. De eerste bijeenkomsten zijn digitaal geweest en door het creëren van studiegroepen kwam je toch in contact met je mede cursisten. Voor elke bijeenkomst kregen we een huiswerkopdracht die we dan samen doornamen, zodat je al een beeld krijgt van de werkzaamheden van de spreker. Dit maakt de cursus heel interactief.
Wat was het fijn toen we op locatie konden zijn en om iedereen “live” te ontmoeten en je netwerk te kunnen uitbreiden. Alles is tot in de puntjes verzorgd op locatie. Tijdens deze cursus komen zoveel aspecten aan bod, wordt het duidelijk hoe veelzijdig de branche is en welke richtingen je allemaal op kunt gaan. Daarnaast ook complimenten voor de sprekers tijdens deze cursus die hiervoor tijd vrij maken en met veel passie over hun vak vertellen. Ik kan deze cursus dan ook aan iedereen aanbevelen!"
Jacqueline van Hoorn - Underwriter Marine (Nationale-Nederlanden)
Aankomende bijeenkomsten Introducties Coassurantie