Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.

Young professionals

De zakelijke verzekeringsmarkt, ook wel coassurantiemarkt genoemd, is een boeiende wereld van risicomanagement op het hoogste niveau. Voor de meeste ondernemingen is het onmogelijk om te functioneren zonder deze markt. In de zakelijke verzekeringsmarkt zijn veel verzekeraars en makelaars actief, waarvan ruim 90 leden van de VNAB.

Professionals met verschillende achtergronden, zoals economen, bedrijfskundigen, juristen, maar ook HBO- en WO'ers met een technische achtergrond vinden een plek in deze veelzijdige markt. Voor intelligente, ambitieuze en leergierige young professionals biedt de zakelijke verzekeringsmarkt volop mogelijkheden voor een uitdagende carrière.

Opleiding en traineeship

Er is geen specifieke opleiding tot verzekeraar of makelaar. Je leert door ervaring op te doen in de praktijk en er zijn uiteraard veel opleidingsmogelijkheden. Speciaal voor de nieuwkomers in de branche biedt de VNAB de Introducties Coassurantie aan. Tijdens deze introductie maak je kennis met de markt, de betrokken partijen, hun verantwoordelijkheden, doelstellingen en onderlinge verhoudingen. 

Daarnaast wordt er momenteel een uniek marktbreed Risk Insurance Traineeship ontwikkeld die je de ultieme kickstart geeft in deze boeiende branche.

Young InSurance

Young InSurance is hét netwerk voor jongeren in de zakelijke verzekeringsmarkt. Met diverse activiteiten, borrels en bijeenkomsten bouw je snel een groot netwerk op. 

Stages en afstuderen

Ben je in de laatste fase van je bachelor- of masteropleiding en op zoek naar een stageplek binnen de zakelijke verzekeringsmarkt? Mogelijk kan de VNAB je hierbij op weg helpen.

Vacatures

Raadpleeg voor actuele vacatures binnen de zakelijke verzekeringsmarkt de websites van onze leden.

Mariska van Ettinger (Underwriter, HDI):"In mijn werk komen de nieuwste technologieën dagelijks langs je bureau. Voor je het kan verzekeren moet je wel begrijpen wat het risico inhoudt. Dit maakt het werk interessant. Het ultieme doel is het bieden van een passende verzekeringsoplossing aan de ondernemer voor nu en in de toekomst."
LinkedIn Risk has the future