Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.

Jong talent

Zichtbaarheid en aantrekkelijkheid markt

De VNAB vindt het belangrijk om in jong talent te investeren. Door ontwikkelingen als ontgroening en vergrijzing en stijging van de levensverwachting zal een kleinere beroepsbevolking ontstaan. Ook aan onze markt zal het effect daarvan niet onopgemerkt voorbijgaan.

Hoewel verzekeraars- en makelaarsleden van de VNAB (nog) geen problemen ondervinden met het aantrekken van jong talent is het van belang om te zorgen dat onze markt zichtbaar en aantrekkelijk blijft voor talentvolle jongeren. Aangezien vele young professionals bij wijze van toeval hun weg vinden naar de zakeijke verzekeringsmarkt, is het essentieel om na te gaan wat deze jongeren 'bindt en boeit' en hoe we als markt kunnen bewerkstelligen dat we ze ook in de toekomst behouden.

De VNAB faciliteert een marktonderzoek om hier meer inzicht in te verkrijgen en is onlangs een samenwerking aangegaan met Young InSurance om de verbinding van talentvolle jongeren en de zakelijke verzekeringsmarkt verder te versterken.

Young InSurance Capital

Young InSurance Capital is een initiatief van Stichting Young InSurance en diverse marktpartijen. Het initiatief vormt dé brug tussen jongeren en de zakelijke verzekeringsmarkt.

Via YI Capital kunnen jongeren kennismaken met de markt door een kijkje te nemen in de keuken van diverse marktpartijen (makelaars, verzekeraars of schade expertisebureaus). Door het organiseren van diverse activiteiten zoals in-housedagen en gastcolleges, blijven de deelnemende bedrijven op de hoogte van wat jongeren bindt en boeit en komen zij in contact met interessante studenten.

Onderwijsinstellingen spelen ook een belangrijke rol in dit initiatief. Zij kunnen studenten in de laatste fase van hun studie informeren over de carrièremogelijkheden binnen de zakelijke verzekeringsmarkt. YI Capital beoogt de kennisoverdracht en interactie tussen markt, jongeren en onderwijsinstellingen te stimuleren.

VNAB ondersteunt het initiatief van YI Capital en draagt bij aan de verdere professionalisering van het platform. Wilt u meer weten over Young InSurance Capital en de activiteiten of wilt u zelf deelnemen aan dit initiatief? Raadpleeg dan de website.

Stageplek

Ben je in de laatste fase van je bachelor- of masteropleiding en op zoek naar een stageplek binnen de zakelijke verzekeringsmarkt? Mogelijk kan de VNAB je hierin op weg helpen. Ook indien je reeds werkzaam bent in de zakelijke verzekeringsmarkt maar wat meer gevoel wil ontwikkelen voor de werkzaamheden van een makelaar, verzekeraar of schade expert kan de VNAB wellicht iets voor je betekenen. Neem voor meer informatie contact op met de VNAB.

"Tijdens mijn zoektocht naar een stageplek kwam ik op de website van de VNAB terecht. Vanwege hun overkoepelende functie als vereniging heb ik de VNAB een mail gestuurd, waarin ik hulp vroeg in mijn zoektocht naar een stage, waarna de VNAB meteen aanbood om aan verschillende contacten mijn opzet door te sturen. Niet lang daarna ben ik opgebeld door twee bedrijven, waaronder advocatenkantoor CMS, waar ik uiteindelijk ook terecht ben gekomen.

Mijn stage was een scriptiestage. De nadruk lag dus op het schrijven van mijn scriptie, maar ik werd ook ingezet om te helpen bij de veelzijdige vraagstukken van de advocaten van de sectie. Ik heb hierdoor veel geleerd. Met name hoe het er aan toe gaat in een advocatenkantoor en wat de functie van advocaat precies inhoudt." – Mark van der Veen stagiair bij CMS (sectie Litigation & Insurance).

Bezoek de website van YI Capital