Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.

Coronatoegangsbewijs

U wilt een bezoek aan ons evenement brengen. U bent van harte welkom! U hebt voor uw bezoek wel een coronatoegangsbewijs nodig. Dit bewijs maakt u met een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona. Hieronder leest u hoe u een coronatoegangsbewijs kunt maken.

Het coronatoegangsbewijs

Vanaf 25 september zijn fysieke VNAB events alleen toegankelijk met het coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf 13 jaar. Vanaf 14 jaar moet het gebruik van het coronatoegangsbewijs samen met het identiteitsbewijs worden gecontroleerd. Daarnaast dient u zich vooraf bij de VNAB aangemeld te hebben voor het event. Zonder uw coronatoegangsbewijs, identiteitsbewijs en aanmelding komt u niet binnen.

U kunt op 1 van deze 3 manieren een coronatoegangsbewijs krijgen:

  • Vaccinatiebewijs

Volledige coronavaccinatie. Met een Europees goedgekeurd vaccin. In Nederland is een vaccinatie meestal geldig vanaf 14 dagen nadat u volledig bent gevaccineerd. Bent u op of na 14 augustus 2021 met Janssen geprikt? Dan is uw vaccinatie in Nederland na 28 dagen geldig. Meestal kan CoronaCheck uw vaccinatiebewijs automatisch ophalen uit de systemen van RIVM of GGD.

  • Herstelbewijs

Bewijs positieve coronatest van minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden. Lees hier meer over herstelbewijs regelen als coronabewijs.

  • Testbewijs

Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activiteit. Testen blijft gratis voor iemand die geen herstel- of vaccinatiebewijs heeft. Laat u gratis testen via testenvoortoegang.nl.

Zo werkt het coronatoegangsbewijs

  • Stap 1: Meld u bij ons aan voor het VNAB event
  • Stap 2: CoronaCheck-app downloaden
  • Stap 3: Ga naar de CoronaCheck-app
  • Stap 4: Log in met DigiD of vul de ophaalcode in
  • Stap 5: Haal uw vaccinatiebewijs, herstelbewijs of testbewijs op
  • Stap 6: Als uw bewijs is opgehaald, Krijgt u een unieke QR-code. Dit is uw coronatoegangsbewijs
  • Stap 7: Toon uw coronatoegangsbewijs en uw identiteitsbewijs op de VNAB eventlocatie

Lees hier meer over coronatoegangsbewijs voor evenementen met CoronaCheck.

Informatie over de CoronaCheck-app of CoronaCheck Scanner-app staat op www.coronacheck.nl of neem contact op
met de CoronaCheck helpdesk: 0800-1421 (gratis, maandag t/m zondag, 08.00 – 20.00 uur). Of stuur een e-mail naar:
helpdesk@coronacheck.nl.

Liever een papieren coronatoegangsbewijs?

Ga naar CoronaCheck.nl/print.

Basisregels blijven

Veel maatregelen verdwijnen, er kan weer heel veel, maar het virus is niet weg. De basisregels blijven onverminderd van belang, ook als u al gevaccineerd bent. De basisregel ‘verplicht 1,5 meter afstand houden’ verandert in een dringend advies om afstand te houden. Het blijft verstandig om elkaar de ruimte te geven en dan blijft 1,5 meter de veilige afstand. Deze basisregel helpt aantoonbaar om besmetting te voorkomen.

Handen wassen, geen handen schudden, testen bij klachten, frisse lucht
Ook handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog, thuisblijven en testen bij klachten bij de GGD en een luchtcirculatiesysteem dat voldoet aan de eisen van het RIVM dragen hier allemaal aan bij.