Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.

VNAB college

In samenwerking met de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Erasmus Universiteit (EUR) organiseert de VNAB jaarlijks het VNAB college. Tijdens deze dag worden leden en geassocieerd partners uitgenodigd om plaats te nemen in de collegebanken. Elke editie staat er een ander onderwerp centraal. Zo zijn de waarde van informatie, machine learning en Solvency II aan bod gekomen. 

Terugblik

De terugblik van het eerste VNAB college treft u hier. De tweede editie is hier terug te lezen en voor de afgelopen editie verwijzen wij u naar deze pagina

De drie verschillende perspectieven van een wetenschapper, een ondernemer en een toezichthouder op machine learning mondde tijdens het VNAB college uit in de quote: "In een tijdperk van het algoritme, zijn mensen nog nooit zo belangrijk geweest." De deelnemers namen plaats in de digitale schoolbanken en lieten zich meenemen in de wereld van machine learning. Tijdens deze ochtend schenen Antoon Pelsser (UvA), Peter de Kock (Pandora Intelligence) en Saskia Peters (DNB) hun licht op de vraag of succes door middel van machine learning verzekerd is.
VNAB college