Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.

E-learning Sanctiepl@tform

De VNAB heeft in samenwerking met Hoffelijk een e-learning ontwikkeld die medewerkers traint in het gebruik van het Sanctiepl@tform, zodat zij optimaal gebruik kunnen maken van het platform.

Over het Sanctiepl@tform

Van verzekeraars (en makelaars) wordt volgens de Sanctiewet 1977 verwacht dat zij uitvoerig onderzoeken met wie zij zaken doen of gaan doen. Dit onderzoek kost veel tijd, geld en personeel. De VNAB heeft daarom op 7 maart 2016 het Sanctiepl@tform gelanceerd. Met dit online platform kan de verzekeringsmarkt snel en kostenefficiënt aan de Sanctiewet- en regelgeving voldoen.

Met het VNAB Sanctiepl@tform wordt nagegaan met wie er zaken gedaan wordt of gedaan gaat worden. Daarnaast wordt gecontroleerd of een potentiële relatie mogelijk op de sanctielijst voorkomt. Door de gestandaardiseerde en geautomatiseerde werking van de online applicatie kan er efficiënt en effectief onderzoek gedaan worden naar het naleven van de Sanctiewet. Al deze onderzoeken worden opgeslagen op het platform en zijn deelbaar binnen de coassurantiemarkt.

Over de e-learning

De e-learning is een optionele aanvulling op de reeds bestaande gebruikershandleiding. Deelnemers volgen de e-learning om zich de systematiek van het Sanctiepl@tform goed eigen te maken en er optimaal gebruik van te kunnen maken. De e-learning is voorzien van instructievideo’s en oefeningen die zijn gericht op het cliëntenonderzoek en het risico-onderzoek. Na deze e-learning kunnen medewerkers nog effectiever van het Sanctiepl@tform gebruikmaken.

De e-learning bestaat uit drie hoofdstukken:

  1. Hoe werkt het Sanctiepl@tform? (studietijd: 30 minuten)
  2. Hoe voer je het cliëntenonderzoek (CDD) uit? (studietijd: 90 minuten)
  3. Hoe voer je het risico-onderzoek (TDD) uit? (studietijd 60 minuten)

Kosten en beschikbaarheid

De training is beschikbaar in de vakbekwaamheidstool die de VNAB eveneens in samenwerking met Hoffelijk heeft ontwikkeld. Partijen die reeds gebruikmaken van deze tool, kunnen de training daardoor kostenvoordelig afnemen. Partijen die nog geen gebruik maken van de vakbekwaamheidstool kunnen de training tegen het reguliere tarief afnemen.

 Training Tarief vakbekwaamheidstool Regulier tarief
 E-learning Sanctiepl@tform €50,- p.p. €100,- p.p.

Alle tarieven zijn vrijgesteld van btw.

Aanmelden

De Sanctiepl@tform e-learning is aan te vragen via de webshop van Hoffelijk. Wilt u grotere groepen aanmelden voor de e-learning, neem dan contact op met Hoffelijk via info@hoffelijk.nl.

Support Sanctiepl@tform+31 (0)10 253 20 05sanctie@vnab.nl
Help.VNAB.nl
Sanctiepl@tform