Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.

Zesde editie VNAB kwart marathon

Op zondag 8 april vond tijdens de Rotterdam Marathon alweer de zesde editie van de VNAB loop plaats. In totaal volbrachten ruim honderd VNAB lopers het totale – zonovergoten - parcours van 10,55 km met de finish op de Coolsingel.

In het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum ontvingen alle VNAB lopers niet alleen hun startnummer, maar ook de zesde editie van het VNAB shirt. Voor het eerst waren de VNAB lopers te herkennen aan een felgroen shirt, in plaats van het kenmerkende blauwe shirt van de voorgaande vijf edities. Na afloop was er volop gelegenheid de sportprestaties onder het genot van een buffet met branchegenoten te evalueren.

Trainingslopen

Een goede voorbereiding is het halve werk en daarom organiseerde de VNAB ook dit jaar weer een viertal trainingslopen voorafgaand aan de kwart marathon. In Rotterdam werd er voor het eerst met twee trainers (Ilona Pols en Rob Noordzij) gelopen, waarbij de ene groep zich focuste op de loophouding en de andere groep zich bezighield met conditie. Naast Rotterdam werd er ook in Amsterdam getraind. Sportleraar Thilo Varenhout heeft tijdens deze trainingen veel aandacht besteed aan tempohardheid en loophouding.

Wisselbekers

Dit jaar worden er ook weer drie wisselbekers uitgereikt, namelijk voor snelste man, snelste vrouw en snelste stijger.

De beker voor snelste man werd dit jaar voor de derde keer op rij gewonnen door Yasin Özkök (MS Amlin) met een netto tijd van 42:26 minuten. Met zijn finishtijd van ruim een minuut later dan vorig jaar gaf hij naar eigen zeggen de concurrentie de kans om er met de winst vandoor te gaan. Met zijn prestatie van drie opeenvolgende overwinningen mag Yasin de beker houden en zal Schouten Zekerheid voor volgend jaar een nieuwe wisselbeker sponsoren.

Bij de dames ging de beker dit jaar naar Geneviëve Jubitana (Cunningham Lindsey). Een welverdiende winst, aangezien zij de vorige twee edities als tweede eindigde. In een tijd van 48 minuten en 10 seconden legde zij het parcours af.

Bijna vijftig deelnemers van de 2017 editie stonden ook dit jaar weer aan de start. Maar niemand maakte dit jaar zoveel progressie als Mark van Hout (Aon). Hij liep maar liefst 11 minuten en 38 seconden sneller dan vorig jaar, waarmee hij de beker voor de snelste stijger in ontvangst mag nemen.

Sponsoren

VNAB bedankt alle sponsoren voor het mede mogelijk maken van de VNAB kwart marathon 2018!

Publicatie datum: 9 april 2018
Meer nieuws