Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.

VNAB Visie event - Engineering

In navolging van het magazine VNAB Visie dat eind september verscheen, organiseerde de VNAB donderdag 11 oktober het VNAB Visie event - Engineering.

De eerste sprekers tijdens deze middag waren Ard-Jan Lootens en Bas Boellaard. Zij zijn de oprichters van Solid Timber. Solid Timber staat voor innoverende houtconstructies en richt zich op een nieuwe generatie duurzame gebouwen. Lootens en Boellaard zetten hun houtbouwexpertise, naast scholen en kantoren, ook in voor woningen. Zie lieten in hun presentatie verschillende voorbeelden zien van toepassingen van houtbouw. Daarnaast bespraken zij de vele voordelen hiervan. Met name het snel kunnen bouwen, demonteren en daarna hergebruiken zijn grote voordelen.

Assistant Professor Concrete Structures & Knowledge Valorisation Officer Freek Bos, was de tweede spreker op het Visie event – Engineering. Bos is werkzaam bij de Technische Universiteit Eindhoven en nam de honneurs waar van Theo Salet, hoogleraar betonconstructies aan de Technische Universiteit Eindhoven. Samen doen zij onderzoek naar 3D-betonprinten en Freek Bos liet hier een aantal voorbeelden van zien, waaronder de unieke brug in Gemert.

Harry Nieman van het Instituut voor Bouwkwaliteit, was de laatste spreker van de dag. Nieman werd in 2014 aangesteld als kwartiermaker voor de invoering van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Nieman besprak de stappen die genomen zijn de afgelopen jaar en liet de laatste stand van zaken zien. Er moet nog het nodige gebeuren voordat de Wet medio 2021 (huidige planning) in gang kan treden.

Voordat de afsluitende borrel van start ging, sloot dagvoorzitter Tom van ’t Hek de middag af.

Bekijk hier de presentatie van Solid Timber

Bekijk hier de presentatie van Harry Nieman

Publicatie datum: 14 oktober 2018
Meer nieuws