Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.

VNAB Vakbekwaamheidstool: stand van zaken

De VNAB Vakbekwaamheidstool wordt door de VNAB aan haar leden aangeboden om het eenvoudiger te maken voor professionals in de zakelijke verzekeringsmarkt om permanent vakbekwaam te blijven. Dit naar aanleiding van de vakbekwaamheidseisen van de AFM om permanent actueel (PA) te zijn. De tool is al ruim een jaar beschikbaar en krijgt er steeds meer functionaliteiten bij. In dit bericht een overzicht van de ontwikkelingen van dit en komend jaar.

Maakt u nog geen gebruik van de vakbekwaamheidstool en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met Paula du Pont, Kennismanagement, via p.dupont@vnab.nl.

Pilot: Lunch & Learn digitaal volgen
Dit najaar zijn de VNAB en Hoffelijk Financieel (leverancier van de vakbekwaamheidstool) een pilot gestart om het digitaal volgen van Lunch & Learns mogelijk te maken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een digital classroom. Zo kunnen deelnemers de sessie live volgen en vragen stellen via de chat-functie. De pilot is tot nu toe veelbelovend. Wij hopen dan ook in 2018 de Lunch & Learns digitaal te kunnen aanbieden. Dit is alleen mogelijk voor partijen die de vakbekwaamheidstool afnemen.

Nieuwe tarieven Lunch & Learn
Maakt uw organisatie gebruik van de vakbekwaamheidstool? Dan kunt u met ingang van volgend jaar tegen een gereduceerd tarief deelnemen aan de Lunch & Learns. Met ingang van januari 2018 gelden onderstaande nieuwe tarieven voor de Lunch & Learns.

 Lunch & Learn Tarief 2018 
 Digitaal - vakbekwaamheidstool  €40
 Regulier - vakbekwaamheidstool  €47
 Regulier - buiten de vakbekwaamheidstool  €62


VNAB events tellen mee voor Permanent actueel
Voor leden die de VNAB Vakbekwaamheidstool afnemen is het sinds dit jaar mogelijk om de Lunch & Learns te laten meetellen voor de vakbekwaamheidseisen van de AFM om permanent actueel (PA) te zijn. Bijgewoonde Lunch & Learns worden geregistreerd in de e-portfolio’s van de betreffende medewerker en zo inzichtelijk gemaakt voor het management én de AFM. Vanaf 2018 zullen ook andere (inhoudelijke) VNAB events geregistreerd worden in de tool.

Contentpartners
De VNAB Vakbekwaamheidstool biedt, naast de ‘standaard’ content op wft-niveau, bovenwettelijke branchespecifieke content. Zo kan men voldoen aan de vakbekwaamheidseisen van de AFM op het niveau dat bij onze branche hoort. Om in deze specifieke content te kunnen voorzien krijgt de VNAB hulp van haar contentpartners. Dit zijn met name geassocieerd partners van de VNAB die de (bestaande) artikelen publiceren in de vakbekwaamheidstool. Op deze manier telt het lezen van vakliteratuur ook mee voor de eisen van de AFM. Bekijken wie onze partners zijn en/of interesse om contentpartner te worden? Kijk hier voor meer informatie.

Geassocieerd partners ook welkom bij de Lunch & Learns
Vanaf het derde kwartaal van 2017 zijn de Lunch & Learns ook toegankelijk voor, naast makelaars- en verzekeraarsleden, geassocieerd partners van de VNAB. Hierbij geldt wel exclusiviteit voor de spreker(s). Indien een Lunch & Learn wordt verzorgd door een expertisebureau kunnen andere experts zich niet inschrijven voor deze sessie. Hetzelfde geldt voor advocatenkantoren. NIVRE experts ontvangen 1 PE punt per Lunch & Learn.

Publicatie datum: 6 december 2017
Meer nieuws