Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.

VNAB podcast 5: Hoe speelt de verzekeringsmarkt in op cyberrisico's?

Vorig jaar is de VNAB gestart met een podcast pilot naar aanleiding van haar 35-jarig jubileum. Na een eerste reeks van vier afleveringen met veel enthousiaste luisteraars, zetten wij de serie voort. Vanaf vandaag is daarom de vijfde VNAB podcast te beluisteren op Spotify, SoundCloud en Apple Podcast. De podcast is een vervolg op de in april verschenen VNAB Visie over cyberrisico’s en het event dat op 16 mei plaatsvond.

Podcast 5: Hoe speelt de verzekeringsmarkt in op cyberrisico's?

Ransomware aanvallen, datalekken en ICT-storingen. Steeds meer horen we over de toenemende cyberdreigingen in Nederland met mogelijk maatschappij ontwrichtende gevolgen. Dat er serieuze cyberrisico’s zijn en dat cyberverzekeringen daarbij een moeten rol spelen, is een feit. Maar er zijn nog wel veel onduidelijkheden. In de vijfde aflevering van de VNAB podcast praten Nynke Brouwer (voorheen werkzaam bij Dirkzwager legal & tax en inmiddels werkzaam bij Stibbe), Pim Takkenberg (Northwave) en young professional Sakina Moeliker (Ecclesia) dan ook over hoe het cyberverzekeringsproduct op de Nederlandse markt functioneert.

Risk has the future

In de VNAB podcastreeks ‘Risk has the future’ delen wij de rijke historie van de markt, kijken we naar de dag van vandaag en gaan we vooral in op de uitdagingen van morgen. Hoe houden we cyberrisico’s verzekerbaar? Hoe bereiden we ons voor op de nieuwe werkwereld? En hoe maken we de transitie naar een meer duurzame samenleving? Zolang we de toekomst niet kunnen voorspellen, zullen er altijd risico’s blijven die verzekerd moeten worden. The future has risks. Risk has the future.

Wat kunt u van de podcast verwachten?

Tijdens de afleveringen gaat presentatrice Tamara Bok in gesprek met een wisselend gezelschap van gasten. Iedere podcast schuiven er een makelaar, een verzekeraar en/of een externe deskundige aan tafel. Daarnaast sluit er ook een young professional aan om zijn of haar kijk op het onderwerp met de luisteraars te delen.

Publicatie datum: 22 juni 2022
Meer nieuws