Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.

VNAB marktdiner nieuwe stijl

Op donderdagavond 2 november 2017 vond voor de 14e keer het jaarlijkse VNAB marktdiner plaats. Een selecte groep van 280 professionals uit de top van de zakelijke verzekeringsmarkt nam deel aan een, inmiddels traditioneel, galadiner in Grand Hotel Huis ter Duin. Tijdens het diner dit jaar geen spreker maar dagvoorzitter Janine Abbring (bekend van Zomergasten en Zondag met Lubach) die het podium betrad. Ook dit jaar verwelkomde de VNAB, in samenwerking met Young InSurance, weer enkele young professionals uit de branche.

Wim Span, directeur van de VNAB, opende de avond en stond stil bij enkele vernieuwingen van het inmiddels traditionele diner. Ontmoeten en verbinden staan hierbij centraal. Dit jaar daarom andere tafels, shared dining tijdens het voorgerecht en geen spreker maar een dagvoorzitter.

Student van het Jaar Award
Na het welkomstwoord werd de Student van het Jaar Award uitgereikt door de Stichting Assurantie Beurs Amsterdam (SAA). Focko Dorhout Mees, voorzitter van de stichting, overhandigde de award en bijbehorende cheque aan Dennis van der Waal. Die kreeg hij voor zijn scriptie voor de Master Enterprise Risk Management over de effecten van nudges van verzekeraars op het keuzegedrag.

Download managementsamenvatting scriptie Student van het Jaar Award

Richard Oets wint VNAB Award

Traditiegetrouw wordt ieder jaar tijdens het marktdiner de VNAB Award toegekend aan iemand die gedurende vele jaren een belangrijke bijdrage aan de coassurantiemarkt heeft geleverd. Dit jaar was het de eer aan Richard Oets die, uit handen van VNAB Bestuursvoorzitter Danny van der Eijk, de award ontving. Richard Oets maakte deel uit van VNAB commissies en heeft altijd gestaan voor overleg en afstemming met makelaars. Ook de belangen van de eindklant werden hierbij niet uit het oog verloren. Richard Oets is een vakman die staat voor de coassurantiemarkt en in zijn werk ook ruimte gaf aan jongeren en nieuwe ideeën. De VNAB is extra verheugd dat juist Richard Oets met het idee kwam om een maandelijkse beursborrel te organiseren in het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum. Deze maandelijkse borrel is inmiddels een groot succes gebleken.

Overnames binnen de branche

Aan zowel de verzekeraars- als makelaarskant zijn grote overnames geweest. Dagvoorzitter Janine Abbring ging kort in gesprek met vertegenwoordigers van deze spelers; Marc van Nuland (Aon Risk Solutions), Coen Mom (Unirobe Meeùs Groep) en Harry van der Zwan (Delta Lloyd/Nationale-Nederlanden). “Nationale-Nederlanden ziet de kracht van de coassurantie activiteiten van Delta Lloyd. Bovendien hecht Nationale-Nederlanden een groot belang aan een brede aanwezigheid in de markt. Daarom blijven we actief op de coassurantiemarkt en nemen we maatregelen om deze activiteiten een toekomstbestendige plek binnen de nieuwe organisatie te geven”, aldus Harry van der Zwan.

Publicatie datum: 6 november 2017
Meer nieuws