Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.

VNAB marktdiner 2016: Een sfeervolle avond met recordaantal vakgenoten

Op donderdag 3 november 2016 vond voor de 13e keer het jaarlijkse VNAB marktdiner plaats. Een recordaantal van 328 professionals uit de top van de zakelijke verzekeringsmarkt nam deel aan het inmiddels traditionele galadiner in Grand Hotel Huis ter Duin.

Nieuw VNAB

Wim Span, directeur van de VNAB, opende de avond met het benoemen van de toegenomen waarde van de VNAB door onder andere het Sanctiepl@tform en het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum. Hij toonde bovendien een korte sfeerimpressie van het centrum ’in actie’.

Student van het jaar

Na het welkomstwoord werd de “Student van het Jaar” Award uitgereikt door de Stichting Assurantiebeurs Amsterdam. Focko Dorhout Mees, voorzitter van de stichting, overhandigde de award en bijbehorende cheque aan Vera van Putten. Zij ontving deze prijs voor haar scriptie in het kader van de Master opleiding “Enterprise Risk Management” getiteld: De ‘en bloc-clausule’: mogen de spelregels tijdens het spel worden veranderd?

VNAB Award voor Uri Coronel

De jaarlijkse VNAB Award werd dit jaar postuum toegekend aan de op 18 juli plotseling overleden voorzitter van de Raad van Advies, Uri Coronel (69). Hij ontving deze award vanwege zijn belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van onze bedrijfstak. Zijn dochter Daniëlla Coronel nam namens de familie de VNAB Award in ontvangst en sprak een indrukwekkend dankwoord uit.

Aantrekkende economie vs. haperende wereldhandel

Tijdens het diner hield econoom en journalist Mathijs Bouman een lezing over de aantrekkende economie en de haperende wereldhandel. “Het gaat beter met de economie, er is een stijging in de werkgelegenheid, de huizenmarkt trekt aan en we zijn weer meer gaan kopen. Dat is mooi. Terwijl we herstellen van de vorige klap, lijkt de volgende bedreiging van onze welvaart zich alweer aan te dienen. De wereldhandel hapert, vrijhandel staat onder druk van politiek en publiek. Hoe gevaarlijk is dat en kunnen we deze trend keren?” Mathijs Bouman nam de zaal op een onderhoudende manier mee in zijn verhaal.

Download scriptie Student van het Jaar

Publicatie datum: 7 november 2016
Meer nieuws