Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.

Verbond en VNAB organiseren samen Sanctiewetbijeenkomst met De Nederlandsche Bank

De Sanctiewet verplicht financiële dienstverleners om betalingen en financiële diensten aan personen die op een Sanctielijst staan te voorkomen. Naast deze verplichting mogen de transacties ook inhoudelijk niet in strijd zijn met de Europese Verordeningen. Die Sanctiewet is een belangrijk hulpmiddel in de strijd tegen terrorisme en ander onrecht. De wet dateert al van 1977, maar door de strijd tegen het terrorisme staat deze weer volop in de belangstelling.

Deze zomer verscheen van De Nederlandsche Bank nog een document met vragen en antwoorden voor schadeverzekeraars. Dat was aanleiding voor het Verbond van Verzekeraars (VvV) en de Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs (VNAB) om samen een bijeenkomst te organiseren waarbij DNB vragen kon beantwoorden over de Sanctiewet. De bijeenkomst is goed bezocht met circa 160 deelnemers en vond plaats in het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum.

Q&A

Voorafgaand aan de bijeenkomst hebben alle deelnemers de Q&A over de Sanctiewet van DNB toegestuurd gekregen. Dit leverde voor en tijdens de bijeenkomst een aantal vragen op over dit actuele onderwerp. Er zijn o.a. vragen gesteld over goederentransport verzekeringen en overheidsorganenDNB nam uitgebreid de tijd om deze en andere vragen te beantwoorden. De betreffende Q&A van DNB vindt u hier. Voor een volledig verslag van de bijeenkomst verwijzen wij u door naar de volgende link.

Best Practice

Tijdens het tweede deel van de bijeenkomst gaven HDI en Meijers toelichting op de manier waarop zij de Sanctiewet door middel van onder andere het VNAB Sanctiepl@tform hebben geïmplementeerd in hun organisaties. Na de Q&A van DNB was dit een goede manier om de aanwezigen te laten zien hoe door makelaars en verzekeraars regelgeving in de praktijk kan worden toegepast.


Presentaties


Publicatie datum: 25 augustus 2016
Meer nieuws