Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.

US – Transactiecontroles nu beschikbaar in VNAB Sanctiepl@tform

Op 31 augustus is het VNAB Sanctiepl@tform uitgebreid met de US-transactiecontroles. Hiermee biedt het Sanctiepl@tform, als enige in de markt, volledige ondersteuning voor zowel de EU als de US-sanctiewetgeving. Sanctiewetgeving vereist naast controles op met wie u zakendoet (Customer Due Dilligence) ook controles op de transactie zelf (Transaction Due Dilligence). Door het VNAB Sanctiepl@tform te gebruiken voldoet u aan deze eisen van Sanctiewet.

Naast de TDD-controles biedt het Sanctiepl@tform nog een unieke functionaliteit; namelijk de mogelijkheid om onderzoeksresultaten te delen met andere partijen. Binnen de co-assurantiemarkt voert de makelaar het sanctie onderzoek uit en deelt dit met de verzekeraars die betrokken zijn op de polis. Zo ontstaat er een grotere efficiency en wordt daarnaast de klant ontlast. Naast deze deelfunctie worden ook de verwerkte UBO-formulieren opgeslagen zodat deze hergebruikt kunnen worden door andere leden. Door actief gebruik van het platform zal de database zich steeds meer vullen en dat betekent minder werk.

Op dit moment wordt er ook gewerkt aan een Q&A voor het Sanctiepl@tform met daarin een toelichting op de belangrijkste functionaliteiten en tips om het platform zo efficiënt mogelijk te gebruiken. U kunt deze binnenkort op de website terugvinden.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over het Sanctiepl@tform? Neem dan contact met ons op.

Publicatie datum: 5 september 2016
Meer nieuws