Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.

Terugblik VNAB Visie event – Generations@Work

In navolging op de in mei verschenen VNAB Visie, organiseerde de VNAB dinsdag 6 juni het VNAB Visie event Generations@Work.

Eerste spreker tijdens deze middag was generatie-expert Aart Bontekoning. Hij onderzoekt al twintig jaar ‘generaties in organisaties’. Tijdens zijn inspirerende presentatie passeerden diverse experimenten de revue. Zo blijkt dat de behoeftes van millenials op de werkvloer vaak helemaal niet zo moeilijk te begrijpen zijn. De meeste managers hebben vaak zelf kinderen uit die generatie.

Waarom heet een vergadering tussen twee mensen tegenwoordig een bila, of nog erger: een baila, vraagt Japke-d. Bouma zich af. Bouma schrijft wekelijkse columns voor NRC over hoe te overleven op kantoor. Op humoristische wijze passeerden verschillende “jeukwoorden” de revue, waarin het publiek zich klaarblijkelijk zeer herkende.

Ondernemer Hein Pouw was de laatste spreker van de dag. Hij deelde zijn ervaringen en inzichten die hij heeft opgedaan rondom de thema’s goed werkgeverschap en trends op de arbeidsmarkt. Aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden maakte hij de vertaalslag van trends naar toepassing binnen bedrijfsleven.

Voordat de afsluitende borrel van start ging, begeleidde dagvoorzitter Tom van ’t Hek een paneldiscussie met branchegenoten uit de drie generaties (millennials, generatie X en babyboomers). Hierbij werd gesproken over het boeien en verbinden van de verschillende generaties op de werkvloer vanuit verschillen de perspectieven. Na de paneldiscussie kwam Rebecca Overdijk op het podium om haar onderzoek naar Millenials binnen de verzekeringsbranche toe te lichten.

Bekijk hier de presentatie


Publicatie datum: 7 juni 2017
Meer nieuws