Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.

Regels voor verwerking van accorderingverzoeken

Wij zijn diverse aanpassingen aan het doorvoeren waardoor het koppelen van een sanctieonderzoek vanuit e-ABS makkelijker, duidelijker en efficiënter kan verlopen. Om het proces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen is het noodzakelijk dat alle partijen zich aan een aantal (gedrags)regels houden.

Verzekeraars

  1. Accordeer waar mogelijk.
  2. Reageer als informatie mist (bijvoorbeeld als er geen sanctieonderzoek met transactiecontrole (TDD) is gekoppeld) of als u een vraag heeft.
  3. Wijs alleen iets af als er echt een fout staat in de plaatsing/polisversie, in het polisdocument of bij het uitblijven van een reactie van de makelaar op uw reactie (hierdoor zal de makelaar de polisversie opnieuw moeten aanbieden, waarbij alle verzekeraars weer moeten beoordelen).

Makelaars

  1. Zorg ervoor dat het bijbehorende sanctieonderzoek met transactiecontrole (TDD) tijdig uitgevoerd en gekoppeld is. Verzekeraars zullen pas accorderen als er een sanctieonderzoek is gekoppeld.
  2. Reageer op reacties van verzekeraars alleen met de gevraagde informatie. Dus niét ter bevestiging van de vraag. Op die manier staat 'Bal bij' in het rapport met openstaande akkoorden bij de juiste partij.
Publicatie datum: 11 maart 2021
Meer nieuws