Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.

Prolongatie iDOSpl@tform januari 2021

Met het iDOSpl@tform kunt u alle objecten tegelijk indexeren en in bulk prolongeren. De te boeken bedragen worden voor u uitgerekend ook voor BIPAR polissen (polissen waar verzekeraars met verschillende premiecondities op betrokken zijn).

Veel polissen zullen per januari 2021 voor het eerst geprolongeerd worden in het iDOSpl@tform. Zorg ervoor dat deze polissen vóór de prolongatie zijn gecontroleerd en bijgewerkt. Denk aan: 

  • Objecten
  • (Standaard) dekkingen
  • Premies
  • Indexcijfers (Brand)

Blijven de tariefgegevens, betaaltermijnen en verzekeraars ongewijzigd? Dan heeft u de mogelijkheid om de polissen in bulk te prolongeren. Indien er wel sprake is van bovenstaande wijzigingen, voer deze dan door en prolongeer per polis via de standaard werkwijze. Zie hiervoor onze supportpagina help.vnab.nl

Kentekenplicht

Per 1 januari 2021 verandert er het een en ander t.a.v. de registratie- en kentekenplicht van landbouwvoertuigen. De VNAB onderzoekt wat de mogelijkheden zijn om binnen het iDOSpl@tform deze landbouwvoertuigen aan en af te laten melden door de verzekeraar, rechtstreeks bij het RDW. Tweewekelijks wordt hiervoor een online kennissessie georganiseerd. Heeft u interesse om hieraan deel te nemen? Stuur dan een email naar idos@vnab.nl.

Publicatie datum: 3 december 2020
Meer nieuws