Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.

Persoonlijk archief vindt onderdak bij de VNAB

Op vrijdag 26 augustus jl. bracht de heer Peter Veken, gepensioneerd makelaar bij Aon, zijn persoonlijk verzamelde archief naar de VNAB. Gedurende zijn loopbaan bewaarde Veken interessante stukken die bij hem onder de aandacht kwamen. Na zijn pensioen, circa 2 jaar geleden, liet hij zijn persoonlijke archief achter bij zijn laatste werkgever. Toen Aon ging verhuizen en er geen plek meer was voor de stukken, is er contact gezocht met de VNAB. De VNAB is verheugd het archief van de heer Veken te mogen overnemen.

Samen met zijn oud-collega de heer Diender (makelaar bij Aon), maakte Veken de reis vanuit Zwolle naar het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum in Rotterdam. Hij overhandigde daar zijn archief, met name stukken uit de branche brand waarin hij jaren werkzaam was, aan Wim Span (directeur VNAB) en Paula du Pont (kennismanagement VNAB).

Tentoonstellen

Uit twee verhuisdozen kwamen diverse boeken vol historie. Een boek met overeenkomsten van de Vereeniging van Assuradeuren te Amsterdam uit 1941, Het assurantie ABC van de Rotterdamse Bank uit 1949, een Wetboek van koophandel uit 1954 en een Bijzondere vragenlijst Industrieel Tarief uit 1972 behoren tot de collectie. De VNAB is voornemens een aantal bijzondere exemplaren ten toon te stellen in haar kennis- en ontmoetingscentrum.

Publicatie datum: 29 augustus 2016
Meer nieuws