Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.

Officiële opening VNAB kennis- en ontmoetingscentrum

Ondersteund door een nautisch saluut en met het luiden van de door VNAB leden aangeboden scheepsbel, opende wethouder Adriaan Visser woensdag 13 april officieel het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum. Het middelpunt van de zakelijke verzekeringsmarkt waar professionals elkaar in een nieuwe tijdsgeest kunnen ontmoeten, samenwerken en kennis delen.

In de voormalige dependance van De Nederlandsche Bank (DNB) aan de Boompjes in Rotterdam bevindt zich het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum. Een initiatief van de Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs (VNAB) dat past in een eeuwenlange traditie van de markt voor zakelijke schadeverzekeringen. Leden en geassocieerd deelnemers van de vereniging kunnen hier gebruik maken van alle faciliteiten die het centrum te bieden heeft zoals een dagelijkse ontmoetingsvloer, werkplekken, diverse vergaderruimtes, een flexibele eventvloer met ondersteuning van de modernste audiovisuele middelen, parkeerplaatsen, uitstekende koffie en uitgebreide lunch- en cateringmogelijkheden. Het reserveren van ruimtes is ook voor aan de markt gelieerde partijen mogelijk.

Vergroting (inter)nationale aantrekkingskracht

De Gemeente Rotterdam, vertegenwoordigd door wethouder Visser, omschrijft het centrum als een mooie nieuwe stap voor zowel de sector als de stad. Onder meer vanwege de kansen die het centrum biedt voor de werkgelegenheid en voor vergroting van de nationale en internationale aantrekkingskracht van Rotterdam als toonaangevende stad op het gebied van zakelijke verzekeringen. In de nieuwste VNAB Visie die woensdag verscheen vertelt burgemeester Aboutaleb meer over het belang van het centrum voor de regio Rotterdam.

Zekere zaken: mijlpalen uit de geschiedenis van de coassurantiemarkt

Bestuursvoorzitter van de VNAB, Michel Schaft, overhandigde wethouder Visser woensdag het eerste exemplaar van het door de VNAB uitgegeven boek ‘Zekere zaken: mijlpalen uit de geschiedenis van de coassurantiemarkt’. De VNAB vindt het belangrijk om haar geschiedenis en die van de coassurantiemarkt op wetenschappelijk niveau te documenteren. Het geschiedenisboek dient hierbij als belangrijke basis en geeft een overzicht van belangrijke gebeurtenissen in onze geschiedenis, maar in het boek kijkt de VNAB ook vooruit.

Schrijvers van het boek zijn dr. Sabine Go en Timon Schultz MA onder begeleiding van prof. dr. Karel Davids, allen werkzaam bij de Vrije Universiteit (VU) van Amsterdam. Daarnaast heeft de heer Huub Eggen het laatste hoofdstuk van dit boek geschreven waarin een blik wordt geworpen op de toekomst van de coassurantiemarkt. Het boek is mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van de Stichting Assurantiebeurs Amsterdam (SAA).


Publicatie datum: 14 april 2016
Meer nieuws