Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.

Nieuw RMiA-coachingstraject gaat dit najaar van start

Op 15 september 2016 start er weer een coachingstraject tot Registermakelaar in Assurantiën (RMiA). Dit opleidingstraject is bedoeld voor deelnemers die begeleid willen worden in de voorbereiding op het afleggen van het mondeling examen om RMiA te worden. Inschrijven voor dit traject is nog mogelijk.

Het coachingstraject bestaat uit acht bijeenkomsten waarin alle te toetsen onderwerpen worden behandeld. Theorie en praktijk wisselen elkaar af. Doelstellingen van dit traject zijn:

  • Opfrissen/actualiseren van kennis gericht op de zakelijke dienstverlening
  • Aanleren van eventueel ontbrekende kennis
  • Oefenen door middel van simulatie van de toelatingstest

Voor meer informatie, kijk hier

Registermakelaar in Assurantiën

Een Registermakelaar in Assurantiën (RMiA) kwalificatie staat voor professionaliteit, deskundigheid, integriteit en onafhankelijkheid binnen het vakgebied van de makelaar. De eisen waaraan de RMiA moet voldoen gaan verder dan de Wet op het financieel toezicht (Wft) en hebben zowel betrekking op vakinhoudelijke kennis als op gedrag. Om RMiA te kunnen worden dient de makelaar een pittige toelatingstest af te leggen, welke de nodige voorbereiding vergt. Het NIBE-SVV biedt daarom dit najaar opnieuw een coachingstraject aan ter voorbereiding op de examinering voor de RMiA titel.

Publicatie datum: 12 april 2016
Meer nieuws