Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.

Nieuw in MIS: e-ABS polisgegevens zoeken en exporteren

Het MIS (Management Informatie Systeem) is weer uitgebreid. Vanaf 22 oktober zijn er twee nieuwe schermen actief: één voor het zoeken van e-ABS polisdossiers en één voor e-ABS plaatsingen. In beide schermen zijn veel zoekvelden beschikbaar. In het zoekscherm voor plaatsingen is het ook mogelijk om te zoeken op (Sanctiepl@tform) onderzoek gekoppeld aan Ja/Nee en zoeken op één of meer specifieke onderzoek ID’s.

Sinds eind 2018 is het in MIS mogelijk om op e-ABS boekingsgegevens te zoeken en daar exportbestanden van aan te maken. Begin 2019 zijn daar een aantal algemene e-ABS gegevens aan toegevoegd (gebruikers, groepen, pools, niet-VNAB verzekeraars en werkmaatschappijen). Nu zijn ook de e-ABS polisgegevens beschikbaar in MIS om zelf zoekopdrachten op uit te voeren en exportbestanden van aan te maken.

Hieronder treft u een weergave van het zoekscherm voor plaatsingen. In dit scherm worden in het zoekresultaat de plaatsingsgegevens getoond. Door op het pijltje voor de regel te klikken, worden -indien beschikbaar- de gegevens van het gekoppelde (Sanctiepl@tform) onderzoek weergegeven.

Afbeelding 1: Zoekscherm voor plaatsingen

Waarom zoeken in MIS?

  • In MIS zijn meer zoekvelden beschikbaar dan in e-ABS zelf.
  • Het zoeken naar gegevens gaat in MIS veel sneller.
  • Zoeken in MIS heeft geen negatief effect op de performance van e-ABS.
  • De zoekresultaten kunnen worden geëxporteerd naar Excel. In de exportbestanden staan heel veel gegevens van de betreffende polissen (meer dan op het scherm worden getoond). Hiermee kan de gebruiker zelf analyses maken en eigen rapportages en overzichten samenstellen.
De data in MIS wordt ’s nachts ververst met de productiedata uit de bronsystemen.

Wat komt er nog in de toekomst?

Binnenkort volgen ook nieuwe zoekschermen voor de e-ABS schadegegevens (schadedossiers en schaderekeningen).
In de dáárop volgende release is het de bedoeling dat o.a. de volgende functionaliteiten worden toegevoegd: 

  • Sanctiepl@tform gegevens, waarbij in MIS draaitabellen kunnen worden gemaakt en de gegevens kunnen worden geëxporteerd.
  • Nieuw rapport met reactietijden verzekeraars voor schaderekeningen.
  • Nieuwe rapporten (placement en claims) met alle akkoordverzoeken aan verzekeraars over een bepaalde periode.

Inloggen

U kunt hier inloggen. Als er gebruikersgegevens moeten worden aangepast of als er een nieuwe gebruiker moet worden aangemaakt, staat hier de procedure beschreven.


Publicatie datum: 22 oktober 2019
Meer nieuws
Protocol COVID-19 VNAB kennis- en ontmoetingscentrum