Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.

Nieuw in MIS 4.1: Sanctiepl@tform gegevens en overzichten periodiek mailen

Het Management Informatie Systeem (MIS) is opnieuw uitgebreid. Met release 4.1 zijn er drie nieuwe zoeken & exporteer schermen actief. Er kan nu niet alleen informatie uit e-ABS worden gezocht en geëxporteerd, maar ook uit het Sanctiepl@tform. Daarnaast is er een nieuwe mogelijkheid ingebouwd om bestanden uit MIS periodiek te ontvangen via e-mail.

Sanctiepl@tform gegevens

De nieuwe schermen om Sanctiepl@tform gegevens te zoeken en te exporteren naar een Excelbestand betreffen Taken, Onderzoeken en Hits. De exportbestanden bevatten meer gegevens dan de exportbestanden die kunnen worden aangemaakt vanuit het Sanctiepl@tform. Daarnaast zijn in de exportbestanden een aantal tabbladen opgenomen met vooraf ingestelde draaitabellen met handige totaaltellingen.

Periodiek mailen van overzichten en rapporten

Het is nu mogelijk om rapporten, zoekresultaten en overzichten periodiek uit te voeren en te ontvangen via e-mail.

Met de combinatie van deze twee nieuwe functionaliteiten, kunt u nu overzichten met gegevens uit Sanctiepl@tform definiëren en vervolgens instellen dat deze periodiek naar uzelf en/of andere personen gemaild worden. Zo kunt u bijvoorbeeld dagelijks een overzicht gemaild krijgen van te beoordelen possible hits, verlopen onderzoeken of gedeelde onderzoeken die over te nemen zijn.
Dit geldt ook voor alle rapporten en overzichten met e-ABS gegevens, zodat u bijvoorbeeld kunt instellen dat de rapporten ‘openstaande akkoorden’ voor polissen en schades iedere week gemaild worden naar de acceptatieafdeling en schadebehandelaars of dat de rapporten ‘Reactietijden verzekeraars’ gemaild worden naar de managers.

Meer informatie over deze nieuwe functionaliteiten is te vinden op help.vnab.nl. U kunt hier ook na registratie de release notes terugvinden.

Waarom zoeken in MIS?

  • In MIS zijn meer (en/of andere) zoekvelden beschikbaar dan in de bronapplicaties zelf.
  • Het zoeken naar gegevens gaat in MIS sneller.
  • Zoeken in MIS heeft geen negatief effect op de performance van de bronapplicaties.
  • De zoekresultaten kunnen worden geëxporteerd naar Excel. In de exportbestanden staan heel veel gegevens. Hiermee kan de gebruiker zelf analyses doen en eigen rapportages en overzichten samenstellen. 

De data in MIS wordt ’s nachts ververst met de productiedata uit de bronapplicaties.

Inloggen MIS

U kunt hier inloggen. Als gebruikersgegevens moeten worden aangepast of als een nieuwe gebruiker moet worden aangemaakt, kunt u hier de procedure daarvoor terugvinden.  


Publicatie datum: 7 mei 2020
Meer nieuws
Protocol COVID-19 VNAB kennis- en ontmoetingscentrum