Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.

Michel Schaft maakt ruimte voor nieuwe voorzitter VNAB

Michel Schaft, VNAB-voorzitter sinds september 2015, heeft aangekondigd ruimte te willen maken voor een nieuwe voorzitter. Voor Michel Schaft bestuursvoorzitter werd, was hij gedurende drie jaar werkzaam als directeur van de VNAB. In die periode heeft hij zich onder andere bezig gehouden met het bepalen en uitwerken van de huidige strategie van de VNAB, waaronder het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum.

In de praktijk ervaart Michel Schaft de positiewisseling als niet optimaal. “Door mijn achtergrond als directeur van de VNAB en de daaruit voortvloeiende verbondenheid met de dossiers, de stakeholders en de medewerkers is het bijna onmogelijk voor een directeur van de VNAB om in vrijheid en met de juiste structuur te werken. Alles afwegende meen ik er goed aan te doen ruimte te maken voor een nieuwe voorzitter. ”

Het bestuur, met als woordvoerder Marc van Nuland, begrijpt en respecteert zijn besluit. “Michel is ongelooflijk betrokken bij de VNAB. Ooit als lid, meedenkend als commissielid en leidend als bestuurder en directeur, werd hij vervolgens voorzitter. Hij heeft in al die jaren veel betekend voor de Nederlandse coassurantiemarkt. We zijn hem veel dank verschuldigd.”

Wim Span, directeur van de VNAB, vindt het jammer dat de officiële samenwerking wordt beëindigd. “Ik heb goed en met plezier met Michel samengewerkt en veel van hem geleerd. Hij is, in zijn rol als voorzitter van de VNAB, enthousiast, deskundig en zeer betrokken. Altijd gericht op waarde creatie voor de leden.”

Het bestuur zal zich beraden op de voorzittersrol. Michel heeft aangegeven in ieder geval beschikbaar te blijven tot de Algemene Ledenvergadering van 12 december.

Publicatie datum: 22 september 2016
Meer nieuws