Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.

Lunch & Learn deelname nu ook in VNAB vakbekwaamheidstool

Met terugwerkende kracht wordt deelname aan de Lunch & Learn bijeenkomsten nu ook geregistreerd in de VNAB vakbekwaamheidstool. De VNAB levert hiervoor de benodigde gegevens bij Hoffelijk Financieel aan waardoor kandidaten dit niet zelf hoeven in te voeren.

De inschrijving voor de nieuwe Lunch & Learn sessies is inmiddels geopend. Bekijk onze website voor meer informatie over de onderwerpen en om u aan te melden. 

Over Lunch & Learn @VNAB

Lunch & Learn @VNAB staat in het teken van kennis(borging). De VNAB organiseert om de week een Lunch & Learn met als doel het delen van specifieke kennis waarbij de nadruk ligt op de actualiteit. De Lunch & Learns worden verzorgd door een pool van goed ingevoerde sprekers en staan in het teken van één van de branchesectoren (brand, transport, varia of engineering) of een branche overkoepeld thema.

Lunch & Learn vindt plaats op maandagen (even weken) van 12.00 tot 13.30 uur onder het genot van een broodje in het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum.

Over VNAB vakbekwaamheidstool

De VNAB lanceerde vorig jaar een vakbekwaamheidstool voor haar leden, die het professionals in de zakelijke verzekeringsmarkt eenvoudiger maakt om permanent vakbekwaam te blijven. De tool is ontwikkeld door Hoffelijk Financieel, opleider in de financiële sector. De tool gaat verder dan het aanbieden van kennis op Wft/PE en PA-niveau en bevat onder andere branche specifieke (VNAB) content, maar kent ook een belangrijke registratiefunctie. De VNAB streeft ernaar om naast Hoffelijk Financieel ook andere relevante (opleidings)partijen in de markt te betrekken bij de tool, zodat het mogelijk wordt om vanuit verschillende bronnen binnen één platform kennis te delen en te lezen. Maar wel steeds vanuit de gedachte dat ieder VNAB-lid zelf kiest wat relevant is. De tool voedt en toetst niet alleen kennis maar registreert deze ook. Registratie van wat men leest, maar ook van andere interne en externe kennisevents. Zo bouwt iedere medewerker, werkzaam bij een VNAB-lid, een persoonlijk en volledig vakbekwaamheidsdossier op.

Stip op de horizon

Het doel van de VNAB-vakbekwaamheidstool is niet alleen het faciliteren van de vakbekwaamheid van haar leden, waarmee de PA-eis van de AFM ondervangen wordt. De VNAB wil met deze tool uiteindelijk nog een stap verder gaan. Met als stip op de horizon de wetgever ervan overtuigen dat gebruikers van deze tool niet langer verplicht zijn het driejaarlijkse PE-examen af te leggen. Door het opbouwen van de vakbekwaamheidsdossiers in de tool, wil de VNAB samen met Hoffelijk Financieel aantonen dat de professionals in onze markt op een hoger niveau bezig zijn met hun vakbekwaamheid dan de driejaarlijkse PE-examens toetsen.

Publicatie datum: 1 september 2017
Meer nieuws