Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.

Inschrijving VNAB kennissessie: Alternative Dispute Resolution geopend

'Alles wordt anders' mediation, arbitrage en KEI rechtspraak

Geschillen beslechten, een onaangename maar veel voorkomend fenomeen. De meest gangbare manier om een geschil te beslechten is naar de rechter stappen. Er zijn echter ook andere, vaak minder langdurende, manieren om een geschil te beslechten. Namelijk via mediation of arbitrage. De VNAB brengt haar leden graag in aanraking met deze twee methoden. Daarnaast zijn er actuele ontwikkelingen en wetmatige veranderingen op het gebied van mediation, arbitrage en rechtspraak. Dit is dan ook de reden dat de VNAB een kennissessie aan haar leden aanbied die u ten eerste een update geeft betreffende mediation, arbitrage en KEI rechtspraak. Ten tweede wordt het verloop van een mediation of arbitrage proces op een interactieve manier aan u toegelicht met behulp van casussen.

Programma

13.00 uur Inloop

13.30 uur Opening dagvoorzitter mr. Natalie Vloemans (Ploum Lodder Princen)

13.45 uur Mr. Willem Sprenger (Rechtbank Rotterdam) – KEI rechtspraak

14.15 uur Mr. Peter Knijp (Stadermann Luiten Advocaten) - Arbitrage

14.45 uur Mr. Bart Neervoort (NVMV) - Mediation

15.15 uur Pauze

15.30 uur Parallelsessies casussen: mediation en arbitrage

16.45 uur Plenaire afsluiting

17.00 uur Borrel (incl. tochtje naar de top van de Euromast)

Sprekers

Mr. Willem Sprenger – senior rechter Rechtbank Rotterdam

Mr. Willem Sprenger begon zijn carrière als advocaat bij NautaDutilh, waar hij 23 jaar werkzaam is geweest en opklom tot partner. Parallel aan zijn welk bij NautaDutilh begon Sprenger in 1996 als honorair rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank in Dordrecht. Na zijn vertrek bij NautaDutilh werd hij rechter bij dezelfde rechtbank. Mr. Willen Sprenger is actief geweest bij verschillende rechtbanken en is op dit moment senior rechter bij de Rechtbank van Rotterdam en sinds 2006 docent POA in beroeps- en bewijsrecht.

Mr. Peter Knijp – Partner bij advocatenkantoor Stadermann Luiten Advocaten

Mr. Peter Nijp studeerde af in de civielrechtelijke studierichting. Na werkzaam te zijn geweest als advocaat bij NautaDutilh, sloot hij zich vlak na de oprichting van Stadermann Luiten Advocaten, aan bij dit bedrijf. Vanaf 1 januari 2006 is hij partner van dit advocatenkantoor. Mr. Knijp heeft een specialisatie in aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht. Daarnaast is hij bestuurslid van de Vereniging voor letselschade advocaten (LSA). Mr. Knijp publiceert regelmatig in vakbladen en wordt geregeld als spreker op congressen en cursussen uitgenodigd. De advocaten van Stadermann Luiten Advocaten staan hun klanten geregeld bij in arbitrage- en mediationprocedures.

Mr. Bart Neervoort – Voorzitter van de Nederlandse vereniging voor Mediators in de Verzekeringsbranche (NVMV)

Na zijn studie Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Leiden is Bart Neervoort werkzaam geweest als advocaat. Zijn laatste baan als advocaat was bij Van Traa Advocaten waar Neervoort ook partner was. Na 30 jaar als verzekeringsadvocaat te hebben gewerkt vestigde hij zich in 2007 als zelfstandig mediator, arbiter en bindend adviseur. Daarnaast is hij ook raadsheerplaatsvervanger in het Gerechtshof Amsterdam en de voorzitter van de NVMV. Hij is de auteur van het boek: “Mediation in de verzekeringsbranche” uitgegeven door de NVMV. Bart Neervoort wordt vanwege zijn ruime ervaring vaak gevraagd voor lezingen over onder andere mediation, arbitrage en bindend advies.

Mr. Natalie Vloemans – Advocaat en Partner bij Ploum Lodder Princen

Na haar studie rechten is Natalie Vloemans haar carrière begonnen bij Loeff Claeys Verbeke. Tegenwoordig is zij advocaat en partner bij Ploum Lodder Princen. Zij procedeert en adviseert vooral op het gebied van het aansprakelijkheidsrecht en het contractuele en regulatoire (her-)verzekeringsrecht. Zij treedt zowel namens verzekerden als namens verzekeraars en intermediairs op in geval van claims en polisgeschillen. Tevens is zij mede auteur in de bundel Verzekeringen en ADR (2014) van het Onderzoekscentrum Onderneming en Recht.

Permanente Educatie (PE) en Permanent Actueel (PA)

Bent u van mening dat u zelf PE punten kunt toekennen aan het bijwonen van dit event of dat dit event een bijdrage levert aan u permanente actualiteit? Dan ontvangt u na afloop een bewijs van deelname aan de VNAB kennissessie 'ADR'.Op het gebied van PE punten en PA is het in sommige gevallen aan de professional zelf om deze in te vullen. De VNAB komt u in dit geval graag tegemoet door een bewijs van deelname uit te geven. De VNAB kan echter niet garanderen dat haar kennissessies altijd voldoen aan de eisen van de toezichthouders. Dit is naar eigen inschatting en verantwoordelijkheid.

Locatie

De kennissessie vindt plaats in de Euromast van Rotterdam. De Euromast is gebouwd in 1960, ter gelegenheid van de Floriade, door architect H.A. Maaskant en aannemer J.P. van Eesteren. De naam Euromast is ontstaan vanuit het idee dat Rotterdam in het hart van het Euromarktgebied ligt ‘Euro’ en 'mast', omdat niet alleen Nederlanders weten wat dat is, maar ook Engelsen, Duitsers, Zweden, Noren en Denen. Op grote hoogte zal de VNAB u middels haar kennissessie u het overzicht over alternatieve manieren voor geschillenbeslechting geven.

Voor wie?

Dit event is bedoeld voor een ieder die werkzaam is bij een verzekeraarslid, makelaarslid of geassocieerd deelnemer van de VNAB en is met name interessant voor geassocieerde advocatenkantoren. Het event biedt een uitgelezen kans om u te laten informeren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van arbitrage, mediation en KEI rechtspraak en meer inzicht te krijgen in de procedures van arbitrage en mediation. Daarnaast ontmoet u branchegenoten en kunt u nieuwe contacten leggen. U komt toch ook?

Heeft u interesse om hierbij om aanwezig te zijn maar geen uitnodiging ontvangen? Neem dan contact op met Paula du Pont via marketing@vnab.nl of +31 (0)10 253 20 66.

Publicatie datum: 22 mei 2015
Meer nieuws