Coƶperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.

Inschrijving Mastercourse Aansprakelijkheids- en Verzekeringsrecht weer mogelijk

De Erasmus Universiteit Rotterdam biedt dit najaar voor de tweede keer de Mastercourse Aansprakelijkheids- en Verzekeringsrecht aan. Deze Mastercourse ging vorig jaar september voor het eerst van start en verliep zeer succesvol. Dit is dan ook de reden voor het opnieuw aanbieden van deze course welke op 14 september 2015 van start zal gaan. Een uitgelezen kans om verdiepende kennis en inzichten te verwerven op het gebied van aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht. Inschrijving is vanaf nu mogelijk.

De professionele wereld van verzekeringen en schadeafhandelingen is continue in beweging en de belangen zijn groot. Het is van doorslaggevend belang om uw kennis op het gebied van het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht bij te houden en te verdiepen. Speciaal voor professionals werkzaam in de schade- en verzekeringsbranche is daarom de Mastercourse Aansprakelijkheids- en Verzekeringsrecht opgezet. Met veel aandacht voor (nieuwe) jurisprudentie en actuele voorbeelden uit de praktijk.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht op de website van de Erasmus Academie.

Inhoud

Uitgangspunt van de Mastercourse is verdiepende kennisoverdracht van het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht, zowel vanuit de wetenschap als de praktijk. Aansprakelijkheid, causaliteit, schade, verzekering, privacy en omgang: alle voor de praktijk relevante onderwerpen komen aan bod. Tevens worden de grondslagen voor aansprakelijkheid van verschillende groepen behandeld. Belangrijk is dat steeds de koppeling wordt gezocht tussen theorie en praktijk. Zo dient een schadebehandelaar goed te weten op welke aansprakelijkheidsvragen een expertiserapport antwoord dient te geven en dient de expert goed te begrijpen welke informatie voor een bepaald soort aansprakelijkheid van belang is en waarom.

De Mastercourse is ontwikkeld in samenwerking met de Erasmus School of Law en staat onder auspiciƫn van professoren Mop van Tiggele-van der Velde en Siewert Lindenbergh.

Voor wie?

De Mastercourse richt zich op experts en (beginnend) schadebehandelaars. Te denken valt aan schade experts, schadebehandelaars, ervaren acceptanten en sluiters, advocaten, bedrijfsjuristen, verzekeringsjuristen, makelaars en andere juristen en niet-juristen die te maken hebben met het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht.

Publicatie datum: 22 mei 2015
Meer nieuws