Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.

Inschrijving geopend VNAB event: Brand

In de huidige dynamische, volop veranderende wereld, worden bedrijven steeds meer afhankelijk van elkaar. Vindt er ergens in de productieketen een verstoring plaats, dan kunnen alle bedrijven in de keten daar schade van ondervinden. In navolging op de onlangs verschenen VNAB Visie die volledig in het teken staat van de brandsector, vindt op dinsdag 29 september a.s. het VNAB event plaats.

Programma

13.00 uur – Inloop

13.30 uur – Opening door dagvoorzitter Tom van ’t Hek

14.00 uur – Prof. dr. ir. Harold Krikke

14.50 uur – Pauze

15.20 uur – Reinier van den Berg

16.00 uur – Jan Geitenbeek

16.45 uur – Afsluiting door dagvoorzitter Tom van ’t Hek

17.00 uur - Netwerkborrel

Sprekers

Harold Krikke – Hoogleraar Supply Chain Management

Harold Krikke studeerde Industrial Engineering and Management aan de Universiteit van Twente in Enschede. In 1998 rondde hij zijn PhD af op het gebied van retourlogistiek. Na gewerkt te hebben bij RSM, Tebodin Consultants en CentER Applied Research werd hij in 2005 benoemd tot Universitair Hoofddocent aan de Tilburg School of Economics and Business.

Sinds 2008 is professor Krikke hoogleraar Supply Chain Management aan de Open Universiteit Nederland. Daar doet hij onderzoek naar dit onderwerp, doceert hij hierover en verzorgt hij geregeld lezingen en presentaties.

Op 29 september zal Harold Krikke u meenemen in de wereld van Supply Chain Management en de daarmee gepaard gaande ketenrisico’s. Welke (nieuwe) strategieën kunnen worden toegepast om deze risico’s te vermijden of te beperken? Wat is de invloed van nieuwe technologieën zoals 3D printen en sensoring op supply chain risico’s?

Reinier van den Berg - Meteoroloog

Nederlands langst presenterende weerman Reinier van den Berg is in 1986 als eerste meteoroloog bij Meteo Group (voorheen Meteo Consult) in Wageningen in dienst getreden. Zijn broer is één van de oprichters en beide hebben dan ook de liefde voor het weer vanuit huis meegekregen. Sindsdien is Meteo Group uitgegroeid tot het derde meteorologische bedrijf ter wereld met als voornaamste doel het begeleiden en adviseren van bedrijven en instellingen op het gebied van weersverwachtingen.

Dat het klimaat verandert is volgens meteoroloog Reinier van den Berg zo klaar als een klontje. Maar wat voor veranderende en nieuwe risico’s brengt dit op de lange termijn voor het bedrijfsleven met zich mee? En hoe kunnen weersverwachtingen op korte termijn een bijdrage leveren aan het voorkomen en verkleinen van bedrijfs- en gevolgschade? Dit en meer hoort u 29 september van Reinier van den Berg.

Jan Geitenbeek – Royal Sens

Royal Sens is een etikettendrukkerij voornamelijk gespecialiseerd in etiketten voor de voedingsindustrie, maar levert ook etiketten voor de farmaceutische en chemische industrie. Een hightech-productiebedrijf dat dagelijks miljoenen etiketten produceert op twee verschillende locaties in Nederland. Op één van deze twee locaties (Enschede) ontstond in de avond van 3 april 2013 een forse brand. Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor. Drie maanden na de brand werden alweer de eerste etiketten geproduceerd in de nieuwe vestiging en weer een maand later was de nieuwe vestiging ook volledig operationeel.

Jan Geitenbeek, directeur van Royal Sens, deelt tijdens het VNAB event zijn ervaringen, vertelt over de samenwerking met de zakelijke verzekeringsmarkt en licht toe hoe Royal Sens heeft geacteerd op het moment van het incident en in de daaropvolgende periode.

Locatie

Het VNAB event vindt plaats in de Kalvermelkfabriek van DeFabrique in Utrecht. Hier produceerden arbeiders jaren geleden melkpoeder van kalvermelk.

Ulbe Twijnstra heeft in de jaren ‘20 een start gegeven aan wat nu heeft geleid tot industriële evenementenlocatie DeFabrique. In 1921 verrees een moderne fabriek voor de persing van lijnolie en de productie van veekoeken. Na de oorlog ging de fabriek over op de productie van olie uit copra, de gedroogde vrucht van de kokospalm.

In 1962 werd de productie van olie stopgezet en legde de fabriek zich volledig toe op de productie van mengvoeders. In 1996 werd de productie naar Deventer verplaatst en kwam de fabriek stil te liggen.

Krijnie en Jan van Eck ontfermden zich over de fabriek en richtten het in als evenementenlocatie onder de naam ‘DeFabrique’. Krijnie en Jan zagen in het terrein met de sfeervolle ruimtes een prachtige kans om een stukje historie te bewaren en het authentieke karakter te koesteren. Elke ruimte is liefdevol gerestaureerd en heeft zijn eigen verhaal en geschiedenis.

Permanente Educatie (PE) & Permanent Actueel (PA)

Bent u van mening dat u zelf PE punten kunt toekennen aan het bijwonen van dit event of dat dit event een bijdrage levert aan u permanente actualiteit? Dan ontvangt u na afloop een bewijs van deelname aan het VNAB event Brand. Op het gebied van PE punten en PA is het in sommige gevallen aan de professional zelf om deze in te vullen. De VNAB komt u in dit geval graag tegemoet door een bewijs van deelname uit te geven. De VNAB kan echter niet garanderen dat haar events altijd voldoen aan de eisen van de toezichthouders. Dit is naar eigen inschatting en verantwoordelijkheid.

Voor wie?

Dit event is bedoeld voor een ieder die werkzaam is bij een verzekeraarslid, makelaarslid of geassocieerd deelnemer van de VNAB. Het event biedt een uitgelezen kans om u te laten informeren over relevante en actuele ontwikkelingen binnen de brandsector, om branchegenoten te ontmoeten, om bij te praten en om nieuwe contacten te leggen. U komt toch ook?

Heeft u interesse om dit VNAB event bij te wonen maar geen uitnodiging ontvangen? Neem dan contact op met Denise Heijstek.

Publicatie datum: 1 september 2015
Meer nieuws