Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.

iDOSpl@tform | Signing applicatie: digitale meldkamer RDW meldingen

De VNAB bouwt een koppeling met de RDW. Met deze koppeling wordt het aan- en afmelden van kentekens bij de RDW vanuit het iDOSpl@tform verder geautomatiseerd. Verzekeraars en volmachtbedrijven kunnen dit binnenkort implementeren.

Gewenste oplossing

Een aantal geselecteerde verzekeraars heeft de door de VNAB voorgestelde oplossing onderzocht. Na overleg met hen faciliteert de VNAB twee varianten van de RDW koppeling:

  1. Een webapplicatie die lokaal geïnstalleerd wordt bij de verzekeraar. De URL hiervoor is alleen benaderbaar door de verzekeraar. Deze applicatie wordt kosteloos ter beschikking gesteld aan VNAB- leden.
  2. Een ‘hosted solution’. Fenêtre verzorgt installatie, hosting en beheer. Hieraan zijn wel kosten verbonden.

De applicatie werkt als een doorgeefluik: informatie over aan- en af te melden kentekens wordt opgehaald uit van het iDOSpl@tform en doorgestuurd naar de RDW. Na verwerking wordt de informatie weer teruggestuurd naar het iDOSpl@tform en daarbij worden de RDW meldtaken geautomatiseerd afgehandeld/bijgewerkt.

De signing applicatie zal naar verwachting in oktober 2021 opgeleverd worden. 
Lees meer over de mogelijkheden van de koppeling in de Wh@tsNews van mei 2021.

Geïnteresseerd?

Een aantal verzekeraars en volmachtbedrijven heeft al een offerte en nadere informatie ontvangen. Heeft u nog geen offerte ontvangen en wilt u gebruik maken van de RDW koppeling als ‘hosted solution’ of wilt u deze koppeling in eigen beheer gaan gebruiken. Neem dan contact op met de VNAB via idos@vnab.nl

      Publicatie datum: 18 oktober 2021
      Meer nieuws