Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs B.A.

e-ABS 7.6: BIPAR-plaatsingen, reactie annuleren en nieuwe branche

Release 7.6 voor e-ABS wordt eind september opgeleverd. De belangrijkste nieuwe functionaliteit hierin is dat het voor makelaars nu mogelijk is om in e-ABS een BIPAR-plaatsing (een polis waar verzekeraars met verschillende premiecondities op betrokken zijn) te verwerken. Daarnaast is het annuleren van een reactie (met bijlages) mogelijk gemaakt, is er een nieuwe branche toegevoegd en zijn er een aantal fouten opgelost.

BIPAR

Het is nu mogelijk om aan een plaatsing het kenmerk BIPAR mee te geven. Als een plaatsing een BIPAR-plaatsing is, heeft dat gevolgen voor een aantal velden en functionaliteiten in de vervolgschermen:
  • De premiebedrag-velden in de componenten (dekkingen) worden op 0 gezet en zijn niet bereikbaar om te wijzigen.
  • Bij het toevoegen van de polisversie (waarbij de polisdocumenten worden geüpload) is het mogelijk om bestanden te koppelen aan één of meer betrokken verzekeraars waardoor het mogelijk is om aan diverse verzekeraars verschillende bestanden te versturen.
  • Het BIPAR-kenmerk is op veel schermen toegevoegd om te tonen of het 'Ja/Nee' een BIPAR-plaatsing betreft of gegevens gerelateerd aan een BIPAR-plaatsing. Bijvoorbeeld taken en meldingen gerelateerd aan de BIPAR-plaatsing, zoekschermen, schades, boekingen, etc.

Reactie annuleren

Er wordt wel eens per ongeluk een verkeerd document geüpload bij het maken en versturen van een reactie in e-ABS. Een reactie kon niet verwijderd worden waardoor dat document zichtbaar bleef voor alle betrokken partijen. In een dergelijk geval werd door de systeembeheer het verkeerde document vervangen door een leeg PDF bestand.

Het is nu mogelijk om een reactie te annuleren.

Nieuwe branche: Entertainment

In het gebruikersoverleg placement is besloten dat er een nieuwe branche nodig is: Entertainment. Deze branche is toegevoegd onder hoofdbranche Marine Cargo. 

Let op! Het toevoegen van deze branche betekent dat er door zowel makelaars als verzekeraars aanpassingen en controles moeten worden uitgevoerd op hun inregeling.

Een uitgebreide beschrijving van bovenstaande en alle andere nieuwe of aangepaste functionaliteiten en opgeloste fouten is te vinden in de release notes 7.6.

Publicatie datum: 17 september 2020
Meer nieuws