Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.

e-ABS | Stuur een reactie niet standaard naar alle betrokkenen

Wanneer u in e-ABS een reactie aanmaakt waarbij u ‘Actie vereist’ op ‘Ja’ zet, krijgen alle gekozen ontvangers van de reactie een taak in hun inbox (taken/meldingen scherm in e-ABS en/of e-mail inbox). Voorkom onnodige taken bij betrokkenen door de reactie alleen te sturen aan de partij die actie moet ondernemen.

Let hierbij wel op dat alléén partijen die zijn geselecteerd als ontvanger, de reactie kunnen zien. (*)

Hieronder een aantal voorbeeldsituaties voor een dossier waar drie verzekeraars (A, B en C) op betrokken zijn.

Voorbeeld 1
Makelaar wil herinnering naar verzekeraar A sturen om te accorderen.
  • Verwijder bij ‘Ontvanger’ het vinkje voor ‘Alle betrokkenen’ en zet alleen een vinkje voor verzekeraar A.
  • Resultaat: nu krijgt alleen verzekeraar A een taak (als reactie wordt gestuurd naar ‘Alle betrokkenen’ krijgen ook verzekeraars B en C een taak).
Voorbeeld 2
Verzekeraar A wil in reactie op het accorderingsverzoek de makelaar vragen een sanctieonderzoek te koppelen.
  • In dit geval is het praktischer om het accorderingsverzoek af te wijzen met reden voor afwijzing ‘Sanctiecheck ontbreekt/verlopen’ en eventueel een toelichting. Een afwijzing is voor de andere verzekeraars ook te zien.
  • Resultaat: zo kunnen verzekeraars B en C zien dat verzekeraar A de makelaar al heeft gevraagd een sanctieonderzoek te koppelen. Verzekeraars B en C kunnen vervolgens zelf kiezen hoe zij -binnen de reactietijd- reageren op het accorderingsverzoek (reageren naar de makelaar, afwijzen of accorderen).
Voorbeeld 3
Verzekeraar B heeft een fout geconstateerd in het accorderingsverzoek en wil dit melden bij de makelaar.
  • Dit verzoek is alleen bedoeld voor de makelaar, maar in dit geval is het wel praktisch dat de reactie naar ‘Alle betrokkenen’ wordt gestuurd.
  • Resultaat: verzekeraars A en C kunnen zien dat verzekeraar B een fout heeft geconstateerd en de makelaar heeft gevraagd om een correctie. (*)
* In de toekomst wordt een nieuw veld ‘Ter info’ toegevoegd. De betrokken partijen die hier worden geselecteerd kunnen de melding wel zien, maar ontvangen géén taak (wel een melding).

Publicatie datum: 15 juli 2021
Meer nieuws