Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.

Drukbezochte VNAB nieuwjaarsreceptie 2017

In DeFabrique in Utrecht kwamen gistermiddag 900 professionals uit de zakelijke verzekeringsmarkt bijeen voor de traditionele VNAB nieuwjaarsreceptie. Met behulp van ballonnen konden bezoekers ook dit jaar weer hun weg vinden naar de vier branches.

Wim Span, directeur van de VNAB, blikte kort terug op het afgelopen jaar waarin drie belangrijke ontwikkelingen centraal stonden. Allereerst het Sanctiepl@tform, een unieke automatiseringstool met daaraan verbonden protocollen en afspraken die het mogelijk maken om als branche te voldoen aan de sanctiewet. Door in de keten van makelaar, volmachtbedrijf en verzekeraar informatie te delen ontstaat een efficiënte aanpak die de leden van de VNAB veel kosten bespaart.

Maar ook het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum, dat inmiddels 10 maanden operationeel is, speelt sinds vorig jaar een belangrijke rol. Veel leden en marktpartijen hebben er inmiddels succesvolle evenementen en bijeenkomsten georganiseerd of bijgewoond. Dit heeft in 2016 tot bijna 10.000 bezoekers geleid. Het centrum, als marktplaats van de zakelijke verzekeringsmarkt, is een plek waar je graag komt om te ontmoeten, kennis op te doen of gewoon om te werken.

Ook lanceerde de VNAB afgelopen jaar de vakbekwaamheidstool die het voor leden eenvoudiger en voordeliger maakt om met, voor onze branche specifieke, kennis om te gaan. Met elkaar is de markt het afgelopen jaar heel actief geweest op het gebied van vakkennis. Bijvoorbeeld tijdens de nieuw geïntroduceerde Lunch & Learn sessies, waar branchegenoten over actuele onderwerpen met elkaar van gedachten wisselen.

Tot slot bedankte Wim Span ook de bijna 100 vakgenoten die samen met de VNAB werken in commissies en werkgroepen. Zij creëren met elkaar voor alle leden en de markt veel toegevoegde waarde, en dat is waar de VNAB voor staat.

Publicatie datum: 11 januari 2017
Meer nieuws