Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.

Avondklokrellen en molest

Naar aanleiding van de rellen van de afgelopen dagen rond de invoering van de avondklok, zijn helaas diverse ondernemers geconfronteerd met schade waarvoor in veel gevallen een beroep op verzekeringsdekking gedaan zal worden.

Het Verbond van Verzekeraars heeft in dit kader gister dit nieuwsbericht met een link naar het antwoord op veel gestelde vragen gepubliceerd, dat wij via deze weg graag aan al onze leden ter beschikking stellen. Op deze pagina kunt u de meest actuele berichten van het Verbond volgen.

Ten aanzien van de VNAB modelvoorwaarden van de branche brand, kunnen wij er in algemene zin over informeren dat de molest uitsluiting die daarin is opgenomen, een uitsluiting van groot molest is.

Over de uitleg van de modelvoorwaarden en -clausules in concrete schadegevallen, verwijzen wij graag naar de betreffende verzekeraars en ook over de vraag of een concrete situatie aangemerkt moet worden als groot of klein molest kan contact opgenomen worden met de verzekeraars en het Verbond van Verzekeraars. Uiteraard kunnen leden van de VNAB bij vragen over de huidige situatie ook terecht bij de andere brancheverenigingen, zoals Adfiz en NVGA.

Wij hopen dat de huidige situatie rond de avondklok snel tot rust komt en wensen alle leden succes met het bijstaan van de getroffen verzekerden in deze voor hen moeilijke tijd.

Publicatie datum: 29 januari 2021
Meer nieuws