Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.

Vergroot uw vakkennis in september

De zomervakantie staat voor de meesten al weer voor de deur. Na een periode van ontspanning is september wellicht voor u hét moment om uw vakkennis te vergoten! Wij dragen u graag twee suggesties aan.

Master Verzekeringskunde

Op 2 september kunt u bij de Amsterdam Business School (ABS) van de Universiteit van Amsterdam weer terecht voor de start van de enige academische opleiding Verzekeringskunde (MSc.). Dit is een tweejarig masterprogramma waarin u als afstudeerrichting onder andere kunt kiezen voor Enterprise Risk Management.

Shorttracks:

Speciaal voor professionals werkzaam in de verzekeringen en risk management is er, evenals vorig jaar, de mogelijkheid om losse modules en short tracks (twee modules die met elkaar samenhangen) te volgen. Hiermee heeft u de mogelijkheid om uw eigen programma samen te stellen en dus een op maat gemaakte opleiding te volgen. Zo zijn er bijvoorbeeld de short track ERM (bestaande uit de modules Actuariaat en ERM) en de short track ERM/ORM (algemene kennis risk management en toepassingen Operational Risk Management). Behaalde modules kunnen recht geven op vrijstelling van de vakken in het tweejarig programma Verzekeringskunde. Iedere module vereist zeven colleges van drie uur die worden afgesloten met een tentamen. Deze colleges vinden plaats op de dinsdagmiddag/-avond. Een module kost €1.500 en de kosten voor een short track (of twee modules) bedragen €2.500.

Meer informatie over de tweejarige masteropleiding Verzekeringskunde en de losse modules leest u hier.

Nieuw! Mastercourse Aansprakelijkheids- en Verzekeringsrecht

Dit jaar start de Erasmus Academie op 22 september met een geheel nieuw ontwikkelde Mastercourse Aansprakelijkheids- en Verzekeringsrecht die mede in overleg met de VNAB tot stand is gekomen. Het biedt onder andere de expert en de schadebehandelaar de unieke mogelijkheid zijn of haar kennis te verdiepen. Tijdens de mastercourse komen de volgende onderwerpen aan bod: verdieping aansprakelijkheidsrecht, verdieping verzekeringsrecht, causaliteit, schade, verzekering, privacy en omgang.

In totaal bestaat de mastercourse uit zes bijeenkomsten. Na de vijfde bijeenkomst vindt er een schriftelijk examen plaats en de zesde bijeenkomst staat in het teken van actualiteiten. Tijdens deze laatste sessie zullen professoren Siewert Lindenbergh en Mop van Tiggele-van de Velde gezamenlijk optreden. De kosten voor de mastercourse bedragen €2.995 en hierbij zijn parkeerkaarten, lichte maaltijden, koffie/thee en digitaal cursusmateriaal inbegrepen. Het maximaal aantal deelnemers bedraagt 25.

Meer informatie over de Mastercourse Aansprakelijkheids- en Verzekeringsrecht lees u hier.

Publicatie datum: 30 juni 2014
Meer nieuws