Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.

VNAB ondersteunt platform Wijzer in geldzaken

Hét platform waarin partners hun krachten bundelen om verantwoord financieel gedrag in Nederland te bevorderen. Dat is de missie van Wijzer in geldzaken, een initiatief van het ministerie van Financiën. De Stichting Assurantiebeurs Amsterdam, verbonden aan de VNAB, is donateur van het platform.

In de afgelopen vijf jaar heeft het platform Wijzer in geldzaken gewerkt aan de vergroting van het financieel bewustzijn in Nederland. Belangrijke projecten zijn de Week van het geld met als doel om basisschoolleerlingen te leren omgaan met geld en de Pensioen3daagse.

Publieksmonitor

Sinds 2009 meet Wijzer in geldzaken met de jaarlijkse publieksmonitor het financieel gedrag van de Nederlandse consument. De komende jaren zal dit onderzoek in het teken staan van verantwoord financieel gedrag. Dit bestaat volgens het platform uit drie dimensies, namelijk management van geld, financieel plannen en bewust beslissingen nemen ten aanzien van financiële producten. Met het jaarlijkse onderzoek wil Wijzer in geldzaken belangrijke trends signaleren die kunnen bijdragen aan het beleid van professionals op het gebied van financiële educatie en schuldpreventie.

Grondleggers

De Stichting Assurantiebeurs Amsterdam ondersteunt het platform financieel als donateur. De grondleggers van Wijzer in geldzaken zijn Adfiz, AFM, Consumentenbond, DNB, overheid, NIBUD, Nederlandse Vereniging van Banken, Pensioenfederatie, Universiteit van Tilburg en het Verbond van Verzekeraars.Voor meer informatie over het platform Wijzer in geldzaken kunt u de website raadplegen.

Publicatie datum: 6 juni 2014
Meer nieuws