Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.

VNAB event 8 oktober – Nieuwe risico’s: afwachten of anticiperen

De wereld om ons heen verandert snel, heel snel. Verdergaande technologische ontwikkelingen, aangestuurd door een nieuwe generatie leiden tot nieuwe risico’s waar wij als sector op moeten anticiperen. Ook de VNAB anticipeert op deze nieuwe realiteit tijdens het event op 8 oktober 2014 waar nieuwe risico’s centraal staan.

Het evenement vindt plaats op een bijzondere en toepasselijke locatie: High Tech Campus Eindhoven. De Campus behoort tot de 17% grootste science parks ter wereld en is door het ministerie van Economische Zaken aangemerkt als ‘Campus van nationaal belang’. De Campus is een R&D-ecosysteem waar meer dan 125 bedrijven en instituten en zo’n 10.000 onderzoekers, ontwikkelaars en ondernemers werken aan de technologieën en producten van morgen.

De sprekers tijdens de bijeenkomst met als titel ‘Nieuwe Risico’s: afwachten of anticiperen’ zijn Singulariteit specialist Yuri van Geest, Principle Scientist ICT (TNO) Erik Fledderus en Insurance Director (Philips) Rosalie André.

Voorafgaand aan het event is er een optioneel programma. Deelnemers kunnen kiezen uit een rondleiding over de High Tech Campus Eindhoven of een rondleiding door het Next Experience Lab van één van de gevestigde bedrijven NXP. Het optionele programma start om 13.00 uur (ontvangst vanaf 12.30 inclusief lunchpakket). Deelnemers dienen zich hier vooraf voor op te geven. Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor de rondleidingen dus wees er snel bij want vol = vol!

Het officiële programma begint om 14.30 uur (ontvangst en registratie vanaf 14.00 uur) en duurt tot ca. 17.00 uur. Het VNAB event wordt traditiegetrouw afgesloten met een netwerkborrel.

Voor wie?

De bijeenkomst is bedoeld voor genodigden die werkzaam zijn in de zakelijke verzekeringsmarkt. Het event biedt een uitgelezen kans om branchegenoten te ontmoeten, bij te praten en nieuwe contacten te leggen. Heeft u interesse om hierbij aanwezig te zijn maar geen uitnodiging ontvangen? Neem dan contact op met Denise Heijstek via d.heijstek@vnab.nl of +31 (0)10 2453 2063.

Programma VNAB event – Nieuwe risico’s: afwachten of anticiperen

Het VNAB event ‘Nieuwe risico’s’ vindt plaats op woensdag 8 oktober 2014. Het optionele programma begint stipt om 13.00 uur (ontvangst vanaf 12.30 uur, inclusief lunchpakket). Het officiële programma begint om 14.30 uur (ontvangst en registratie vanaf 14.00 uur) en duurt tot omstreeks 17.00 uur.

Optionele programma

12.30 uur Ontvangst en registratie (Lobby Conference Center)

13.00 uur Rondleiding High Tech Campus Eindhoven/Next Experience Lab

VNAB event

14.00 uur Ontvangst en registratie

14.30 uur Welkomstwoord door dagvoorzitter Tom van ’t Hek

14.40 uur Yuri van Geest, MSc.

15.10 uur Prof. dr. ir. Erik Fledderus

15.30 uur Pauze

15.50 uur Rosalie André, MSc.

16.10 uur Discussie en afsluiting door dagvoorzitter Tom van ‘t Hek

17.00 uur Aanvang netwerkborrel

18.30 uur Einde VNAB event

Tijdens het VNAB event zal het centrale thema door diverse sprekers worden belicht.

Yuri van Geest is een gepassioneerde professional, ondernemer en spreker op het gebied van visieontwikkeling, innovatie, mobiel internet en ‘Singularity’. Singularity is een verzamelterm van de belangrijkste opkomende exponentiële technologieën zoals biotech (DNA profiling, stamcellen, synthetische biologie, biomimicry), 3D printers, nanotech, neurotech (optogenetics, fMRI, EEG), artificial intelligence (Watson, bots, algoritmic organizations), robots, brain computer interfaces, augmented reality, internet of things en nieuwe energiebronnen. Hij zal u de nieuwe ontwikkelingen en daarmee gepaarde risico’s schetsen die op onze samenleving afkomen.

Erik Fledderus ontving zijn Master- en doctorsgraad voor toegepaste wiskunde aan de Universiteit van Twente. Vanaf 1998 werkte hij voor KNP Research met een focus op mobiele netwerken. Erik startte in 2003 bij TNO en tegelijkertijd als parttime professor aan de Technische Universiteit Eindhoven op het gebied van draadloze communicatie netwerken. Tot voorkort was hij Managing Director van TNO’s ICT activiteiten, zowel zakelijk als onderzoek gerelateerd. Sinds 1 september bekleedt Erik de functie van Principle Scientist op het gebied van ICT. Erik is daarnaast bestuurslid van de Dutch Creative Industry, adviseur bij NGMN (Next Generation Mobile Networks) en, als lid van de EU DG Connect Advisory Forum, bij het management team van CONNECT. Tot slot treedt Erik op als voorzitter van het bestuur van JIIP (Joint Institute for Innovation Policies). Naar aanleiding van het TNO rapport ‘Oog voor innovatie’ zoomt Erik Fledderus in op de gevolgen voor de zakelijke verzekeringsmarkt.

Rosalie André is verantwoordelijk voor de internationale verzekeringsprogramma’s. In haar rol ondersteunt zij de business bij het identificeren en transfereren van risico’s en beheert zij de setup van de verzekeringsprogramma’s en de relatie met dienstverleners. In 1997 studeerde zij af in Parijs in Business Management en behaalt in 2010 een Master of Science in Enterprise Management aan de Universiteit van Amsterdam. Rosalie groeide op in Mexico City en Parijs, woonde en werkte 4 jaar in London en is sinds 2000 gevestigd in Amsterdam. Inmiddels heeft zij 18 jaar ervaring in de verzekeringsindustrie. Rosalie André zal u op 8 oktober meenemen in de wereld van de klantbehoefte.

Publicatie datum: 3 september 2014
Meer nieuws