Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.

Studenten sluiten de eerste minor coassurantie af

Studenten sluiten de eerste minor coassurantie af en ontdekken de spannende en uitdagende wereld van de (her)verzekeringen.

Vroeger was het vak verzekeren synoniem voor statisch en saai. Dat dat een misvatting is ontdekten de studenten van de opleiding FSM (Financial Services Management) van Hogeschool InHolland tijdens een heuse (her)verzekeringsminor. Tien weken lang verdiepten zij zich in de spannende wereld van de coassurantie.

Zestien cursisten volgden gedurende deze periode vakcolleges, gastcolleges en werkten gezamenlijk aan projecten. Hierbij stond steeds de samenwerking met de branche centraal. Bij de afronding van dit traject presenteerden de studenten het onderzoek dat zij naar aanleiding van een aan de coassurantiemarkt gelieerde stelling hadden verricht.

Een vijftal studenten uitte na afloop het voornemen om in de coassurantie te gaan afstuderen. De verzekeringswereld dient nodig hoog opgeleide jongeren aan te trekken en dus wordt er met belangstelling uitgekeken naar het vervolg op de coassurantieminor FSM bij Hogeschool InHolland.

Publicatie datum: 12 juli 2012
Meer nieuws