Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.

Nog enkele plaatsen beschikbaar voor de leergang Coassurantie

Op donderdag 5 maart 2015 zal de Leergang Coassurantie & Verzekering van start gaan aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het is nog steeds mogelijk om u hiervoor in te schrijven, maar let op vol = vol!

De Leergang is ontwikkeld door de VNAB, de Erasmus Academie en prof. Mr. Mop van Tiggele-van der Velde en belicht op inzichtelijke wijze het juridische kader van de voor het beursverkeer geldende gewoonten, gebruiken en regelingen.

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven, klik dan hier. Indien u zeker wilt zijn van deelname raden wij u aan zich snel in te schrijven.

Inhoud

Tijdens zeven bijeenkomsten presenteren gezaghebbende experts uit het verzekeringsdomein vanuit de praktische insteek de juridische achtergronden van de verzekeringsovereenkomst in de coassurantie praktijk. Het programma bestaat uit inleidende presentaties (vijf bijeenkomsten) en twee dagen waarop verdiepende themacolleges gegeven worden. Het programma wordt ondersteund door een online leeromgeving met lesmateriaal, oefeningen en toetsen. De Leergang wordt afgesloten met een mondeling examen.

Voor meer informatie over de thema’s, docenten en lesdagen, kijk hier.

Toegevoegde waarde

De Leergang Coassurantie & Verzekering is van academisch niveau. Voor deelname is het echter geen vereiste dat u een wetenschappelijke vooropleiding heeft genoten. Het programma is zorgvuldig samengesteld om toegevoegde waarde te kunnen bieden aan diegenen die hun kennis vanuit de praktijk en de wettelijk vereiste kennis (Wft) op kwalitatief hoogstaand niveau willen verrijken. Ook de sprekers zijn geselecteerd met het oog op het leveren van toegevoegde waarde. De leergang biedt bovendien een uniek platform voor partijen om met elkaar in contact te komen.

Wie de leergang met succes afrondt ontvangt een certificaat van deelname aan de Leergang Coassurantie & Verzekering afgegeven door Erasmus Academie. Na het volgen van de Leergang hebben deelnemers een betere theoretische basis van het vakgebied, kennis van de laatste juridische ontwikkelingen, overzicht van het hele vakgebied, leren kijken buiten het vakgebied van de eigen branche en hun professionele netwerk uitgebreid.

Voor wie?

De leergang is niet alleen geschikt voor juristen, maar juist ook voor de ‘doeners’ op de beursvloer. Te denken valt bijvoorbeeld aan deelnemers werkzaam bij verzekeraars, assurantiemakelaars expertisebureaus, werkzaam als risk- en insurance manager of in de advocatuur. Bent u als advocaat van mening dat het volgen van de leergang uw vakbekwaamheid ten goede komt, dan kunt u zelf het aantal opleidingspunten berekenen.

Kosten

De totale studiebelasting zal ca. 50 uur zijn in combinatie met een financiële investering van €3.995,- (vrijgesteld van BTW). 

Publicatie datum: 5 februari 2015
Meer nieuws