Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.

Master Verzekeringskunde en Risk Management nu ook in losse modules te volgen

De Amsterdam Business School (ABS) van de UvA biedt de masteropleiding Verzekeringskunde aan: een tweejarige masterprogramma (MSc) waarin als afstudeerrichting o.a. gekozen kan worden voor Enterprise Risk Management (ERM).

Nieuw aan deze opleiding is dat er vanaf komend collegejaar ook losse modules en short tracks worden aangeboden, speciaal voor professionals werkzaam in verzekeringen en risk management. Doordat modules gecombineerd kunnen worden zijn deze af te stemmen op de specifieke interesses van de deelnemers. Zo is bijvoorbeeld de short track ERM te volgen, die bestaat uit de modules Actuariaat en ERM en een short track ERM/ORM, die naast algemene kennis van risk management speciaal de toepassingen op Operationeel Risk Management behandelt.

De nieuwe opzet van de master Verzekeringskunde heeft de samenhang tussen de modules en de samenhang van short tracks versterkt. Door middel van cases wordt ook de aansluiting met de verzekeringspraktijk gezocht. De behaalde modules geven bovendien recht op vrijstelling van de vakken in het tweejarig programma van Verzekeringskunde.

Voor een overzicht van de modules en short tracks Verzekeringskunde en Risk Management klikt u hier.

Voor meer informatie over de masteropleiding Verzekeringskunde klikt u hier.

Publicatie datum: 10 juli 2013
Meer nieuws