Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.

Inschrijving VNAB trainingslopen kwart marathon 2015 geopend

Met al ruim 140 inschrijvingen voor de VNAB kwart marathon 2015 is het animo dit jaar groter dan ooit en belooft het een sportieve en gezellige dag te worden.

Goede voorbereiding is het halve werk en daarom organiseert VNAB ook dit maal weer een viertal trainingslopen voorafgaand aan de kwart marathon. Is Rotterdam te ver uit de buurt? Dan bestaat er dit jaar ook de mogelijkheid om deel te nemen aan trainingslopen in Amsterdam.

Begeleiding Rotterdam

In Rotterdam worden de trainingslopen begeleid door Ilona Pols. Zij is werkzaam bij RSA, lid van de marketing & communicatie commissie van de VNAB en oprichtster/trainer van De Hardloopdames. De Hardloopdames/CityRuns biedt hardloopcursussen aan van 5 of 10 kilometer en intervaltrainingen, motiveert lopers om deel te nemen aan diverse hardloopwedstrijden en brengt lopers in contact met loopgroepen met verschillende afstanden en routes.

Begeleiding Amsterdam

In Amsterdam worden de VNAB lopers begeleid door Anna Scott Miller. Anna heeft gestudeerd aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) en is daarna gaan werken in het onderwijs als sportdocente. Daarnaast is zij zich gaan verdiepen in voeding, hormonen, yoga en personal training. Anna begeleid zowel groepen als individuen op o.a. het gebied van bootcamp, yoga en hardlopen.

Data, tijden en locatie Rotterdam

Locatie: Verzamelen bij Brasserie Dylans (Kralingseweg 224, Rotterdam)
Aanvang: Vanaf 17.00 uur
Start trainingen: 17.30 uur
Duur trainingen: 60 minuten
Data: donderdag 12 februari, 26 februari, 12 maart en 2 april

Wie gebruik wenst te maken van een kleedruimte kan terecht in de kleedkamers van tennisvereniging Victoria (Kralingseweg 226, Rotterdam).

Data, tijden en locatie Amsterdam

Locatie: Atletiekbaan ASV Arsenal (Sportpark de Schinkel, IJsbaanpad 50, Amsterdam)
Aanvang: Vanaf 17.00 uur
Start trainingen: 17.30 uur
Duur trainingen: 60 minuten
Data: woensdag 11 februari, 25 februari, 11 maart, 25 maart

Er is nog geen definitieve locatie bekend voor de kleedruimte in Amsterdam. Hierover ontvangen deelnemers later bericht.

Thema’s trainingen

Iedere training heeft een andere focus om zo de diverse aspecten van een goede voorbereiding op een loop aan bod te laten komen.

  1. Bewust leren hardlopen – ontspanningTijdens deze training worden de volgende 5 onderdelen behandeld om bewust te leren hardlopen: uitgangspositie, tempo, ondergrond, houding en ademhaling. Je leert hierdoor niet alleen om meer ontspannen hard te lopen, maar je kunt de kans op blessures hiermee ook verkleinen. Totale afstand tijdens deze training is niet meer dan 5 à 6 kilometer.
  2. Intensieve intervaltraining – snelheidMet het lopen van kortere afstanden in hoge tempo’s (80% - 90% van de maximale snelheid tot aan de maximale snelheid – sprint) kan de snelheid worden verbeterd. Tussen de afstanden zijn er korte pauzes om te herstellen. De totale afstand tijdens deze training is niet meer dan 5 kilometer.
  3. Circuittraining – kracht & explosiviteitNa het inlopen gaan we aan de slag met een aantal kracht- en explosiviteitsoefeningen. Deze oefeningen zijn gericht op het trainen van de belangrijke spiergroepen van een hardloper. Hiermee kan zowel de snelheid als de conditie worden verbeterd. De oefeningen worden 4 tot 6 keer herhaald (afhankelijk van het niveau van de groep)
  4. Extensieve intervaltraining – uithoudingsvermogen Tijdens deze training worden er langere afstanden in hoge tempo’s (70%-80% van de maximale snelheid) gelopen om het uithoudingsvermogen te verbeteren. Tussen de afstanden zijn er langere pauzes om te herstellen. De totale afstand tijdens de training is niet meer dan 7 à 8 kilometer.

Inschrijven trainingslopen

Iedereen die zich definitief heeft ingeschreven voor de VNAB kwart marathon 2015 (inschrijven voor de loop is nog steeds mogelijk) kan kosteloos deelnemen aan de trainingslopen. Inschrijven voor één of meerdere trainingen kan door een e-mail te sturen naar marketing@vnab.nl met hierin de volgende gegevens:
  • Voor- en achternaam 
  • Locatie (Rotterdam of Amsterdam) 
  • Data training(en) 
Inschrijven kan tot en met vrijdag 6 februari. Let op! Er geldt een maximaal aantal lopers van 20 per locatie per training. Wees er daarom snel bij want vol=vol! De trainingslopen in Amsterdam vinden alleen doorgang bij een minimum aantal lopers van 10.

Sponsoren

VNAB bedankt alle sponsoren voor het mede mogelijk maken van de VNAB kwart marathon 2015. Ook sponsor worden? Leden en geassocieerd en administratieve deelnemers van de VNAB kunnen zich hiervoor aanmelden via marketing@vnab.nl.

   
Publicatie datum: 8 januari 2015
Meer nieuws